Реклама / Ads
3| 5191 |04.03.2008 НОВИНИ

Разследват се четири хипотези за трагедията

.
Предстоял сериозен анализ за промяна на нормативната уредба, а изводите се очаквали след като се произнесат разследващите органи. В Шумен днес е ден на траур.
 

Ден на траур е обявен в Шумен. В Регионалния исторически музей ще започне поклонението пред тленните останки на проф. Рашо Рашев, който загина при пожара във влака София - Кардам. Професор Рашев ще бъде погребан на алеята на знаменитите шуменци, съобщи кметът Красимир Костов. В Шуменския университет, където професорът бе дългогодишен преподавател, ще бъде подреден траурен кът. Там всеки ще може да поднесе цветя пред некролога на Рашо Рашев. Знамената пред висшето училище ще бъдат спуснати наполовина. В знак на съпричастност пред университета ще бъде издигнат и черен флаг. 20-годишният Стоян Ковачев от Шумен, който също е сред жертвите на трагичния инцидент, ще бъде погребан на шуменските гробища. Националният трибагреник пред сградата на общината ще бъде спуснат наполовина, ще бъдат отмени всички празнични прояви.

Очаква се днес да бъде установена самоличността и на последните две жени, загинали при пожара във влака по линията София - Кардам. В работата по идентифицирането на телата ще се включат още специалисти. Все още се издирват Галина Иванова, Елена Халачева и Антоанета Тодорова. След разпознаването на двете тела, ще стане ясно коя от жените все още не е открита. Вчера в Добрич погребаха 19-годишната Валерия Желева, която загина при трагедията.

След трагедията с влака, пътуващ по линията София – Кардам, щял се направи сериозен анализ за промяна на нормативната уредба, обеща по БНТ Георги Петърнейчев, зам.-министър на транспорта. Той посочи, че на всеки три месеца се правели инструктажи и се изпитвал целият технически персонал, който обслужва вагоните, от агенция към Министерство на транспорта, съвместно с пожарната. Учебна тренировка пък се правели на всеки четири години и всеки един от персонала минавал през нея.

Понастоящем имало четири хипотези, които се разследват, но след като се произнесат разследващите органи, тогава щели се правят изводи, уточни зам.-министърът.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 4832 |08.01.2008 Партията на Костов иска оставките на четирима министри . 2| 5257 |05.01.2008 Украински министър обвини собствениците на „Ванеса" за трагедията с българските моряци . 4| 5063 |05.12.2007 Иван Костов: Тристранната коалиция стана четиристранна . 0| 8210 |11.11.2007 Четири кораба потънаха за няколко часа, екокатастрофа застрашава Черно море

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads