Реклама / Ads
28| 5574 |23.07.2013 НОВИНИ

В. Рединг: Успех в изграждането на правителство, в което имате доверие

.
Вивиан Рединг
Кой отговаря за вашето правителство? Вие – българите. Вие гласувате. Призовавам политическите ви партии да създадат такава избирателна система, че гласът на народа да се чува, посочи еврокомисарят и зам.-председател на ЕК.
 

Силната демокрация иска силна съдебна система. Корупцията изяжда демокрацията. Олигархията и демокрацията са смъртни врагове. Двете в едно ги няма, каза зам.-председателят на Европейската комисия Вивиан Рединг, по време на Граждански диалог за реформите в Европейския съюз и бъдещите законодателни инициативи, предаде „Фокус”.

Форумът се провежда в залата на Военния клуб при изключителен интерес. Младеж от залата заяви, че според него Европа е солидарност, но той желае по-различен тип помощ - да следят какво прави правителството и грешките на правителството. Ако държавата ни е независима, а нашите управници са зависими, тогава и държавата ни не е независима, зави младежът.

„Кой отговаря за вашето правителство? Вие – българите. Вие гласувате. Говорила съм с младежи вчера. Попитах ги - какво искат. Те ми казаха - искаме нашият глас да се чува. Призовавам политическите ви партии да създадат такава избирателна система, че гласът на народа да се чува преди да се вземе едно решение”, отговори зам.-председателят на ЕК. 

65.5% от гражданите в залата смятат, че Европа означава солидарност, 30% смятат, че не означава солидарност. Зам.-председателят на ЕК Вивиан Рединг беше изненадана от този резултат. „Когато се прави политика, тя трябва да се прави през сърцата на политиците. Ние сме избрани да подпомагаме на човешките същества”, заяви Рединг. „В България се самозапалиха над 9 души, за каква солидарност става въпрос?”, попита мъж от залата. 

„Много от младежите в тази зала вероятно са обучавани от европейските фондове, това означава солидарност. 95% от европейския бюджет отиват в държавите. Само 5% отиват в Брюксел. От новия бюджет повече пари бяха към България. Надявам се и желая вие българите да инвестирате тези пари там, където са насочени”, отговори Рединг. 

Европейската комисия като европейско правителство има възможност чрез своя председател да помоли министър да подаде оставка или комисар да подаде оставка, но не може да поиска от цялото правителство да подаде оставка. Това трябва да се разбере от българите, каза още Рединг и добави пожелавам ви успех в изграждането на правителство, в което имате доверие.  
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 46| 5004 |22.07.2013 Вивиан Рединг: Съгласна съм с протестиращите . 16| 5034 |04.05.2013 Станишев: Подкрепата за масовия спорт ще донесе успехи и на големите състезания . 42| 6772 |30.04.2013 Дядо Николай към Сергей Станишев: Благословен от Бога. Успех! . 24| 5778 |28.04.2013 Виктор Понта: Пожелавам успех на Сергей и на Пламен за изборите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads