Реклама / Ads

13| 4653 |27.01.2013

Референдум! Урните чакат

.
Българските граждани гласуват днес на референдум с въпрос “Да се развива ли ядрената енергетика на Република България чрез изграждане на нова ядрена електроцентрала”.

Гласуването на националния референдум започна в 06:00 часа сутринта и  ще продължи до 19:00 часа.  6 949 120 е общият брой гласоподаватели, включени в избирателните списъци за националния референдум на 27 януари 2013 г.

Всеки български гражданин с избирателни права, който желае да упражни правото си на вот, може да стори това в секцията по негов постоянен адрес, като се легитимира със своята валидна лична карта пред секционната избирателна комисия. 

За лица, родени преди 31 декември 1931 година, легитимирането може да стане и с личните зелени паспорти. Не е допустимо гласоподавателят да се легитимира с други български документи, с изключение на лична карта. След като предостави своята лична карта, от секционната избирателна комисия гласоподавателят получава бюлетина и плик и с тях влиза в кабината за гласуване, където отразява със син химикал знака “хикс” в едно от избраните от него квадратчета. Те са с отговори “да” и “не” по поставения въпрос за референдум: “Да се развива ли ядрената енергетика на Република България чрез изграждане на нова ядрена електроцентрала”. 

Единствено знак “хикс” (Х) със син химикал, е допустим при изразяването на волята на гласоподавателя. В кабината за гласуване ще бъде поставено и специално табло, което да указва този знак. След като отрази своя вот, гласоподавателят поставя бюлетина в плика, излиза от кабината за гласуване и пуска плика в прозрачната изборна урна. Подписва се в избирателния списък и взема своя документ за самоличност.

Граждани, които са си изгубили свои лични карти, или тя е открадна, унищожена, повредена или с изтекъл срок на валидност, да се съобразят с това обстоятелство и първо да посетят съответните управления на полицията и да подадат заявление за нова лична карта, а оттам за целите на референдума и гласуването, ще получат служебна бележка, с която да се легитимират само пред секционната избирателна комисия.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay Donate now
Реклама / Ads

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

. Чудо: 120-годишни българи се отправят към урните в неделя 19| 5009 |25.01.2013 . Данъчните чакат 1 млн. лв. от тотомилионера 1| 4651 |02.01.2013 . От ГЕРБ са обидени, чакат извинение 114| 5011 |14.12.2012 . Над 8 млн. лв. чакат в тото пункта 0| 6127 |12.11.2012

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads

НАЙ-ЧЕТЕНИ

    Реклама / Ads

    БЛОГОВЕ