Реклама / Ads
14| 5328 |17.11.2014 НОВИНИ

Реформаторите Делчев и Караджов отказаха да седят заедно

.
Източник: bTV
Двама народни представители от Реформаторския блок - Димитър Делчев и Гроздан Караджов, отказаха да седнат един до друг в студиото на сутрешния блок на бТВ. Причина за това е разпореждане от лагера на "Движение България на гражданите", породено от разногласията между различните фракции в РБ по въпроса дали веднага след нова година обединението да избере общ лидер.
 
В РБ има недоверие. Част от членовете ни не подкрепиха г-жа Меглена Кунева да стане председател на блока. След като тя се оттегли трябваше Найден Зеленогорски да стане. Появяват се имена на зам.-министри, които въобще не са били обсъждани, същевременно предложенията, които са били одобрени, след това не се гласува за тях, коментира депутатът от Реформаторския блок Димитър Делчев.

Министър Петър Москов има много важна задача в здравеопазването. На въпрос дали в блока има тайни договорки, които го разцепват, Делчев заяви: "За тайни договорки не знам. Но тези имена, които се появяват допринасят за загубата на доверие в групата ни. С г-н Караджов можем да си изчистим отношенията винаги. Защо тогава не седнете заедно - попита водещият. Гостът отказа с аргумента, че могат да направят това в Народното събрание.

Разделителната линия в РБ има и я виждате в момента, коментира депутатът от РБ Гроздан Караджов от другия край на студиото. Бях изненадан, че човек от нашата коалиция ни е забранил да седим заедно, посочи Караджов. Извинявам се на зрителите и им казвам, че това не е мое искане. Аз съм диалогичен човек. Има недоверие, заради това, че не са обсъждали зам.-министри, коментира той.

Ако между нас има спорове и не провеждаме реформи, това е висока степен на недоверие в блока. Споразумението, което беше подписано през август, за да се избере лидер на блока, беше скъсано, обяви Караджов. Той не е прав, не сме имали договорка да избираме Радан Кънев за лидер преди изборите, посочи Делчев. Имахме джентълменска договорка. Найден Зеленогорски е избран с пълно мнозинство и по този начин тя е спазена.

Конгрес на РБ ще има, нежелаещите да участват в него ще останат да си вегитират. Лидерът на РБ ще изкристализира въз основа на това какви реформи ще има. Предстои да има конгрес на желаещите. Организация, която не може да се разбере отвътре ще управлява страната. Срам ме е от това положение, посочи Караджов, показвайки как с колегата му не могат дори да седнат заедно.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4184 |09.11.2014 Откриха труп на мъж в канал в Гоцеделчевско . 17| 8452 |07.11.2014 Първи лобистки законопроект на Реформаторите . 4| 5316 |05.11.2014 Проф. Велислав Минеков напуска Реформаторите . 13| 5102 |04.11.2014 Караджов: Унизително e, РБ предлага, ГЕРБ одобрява

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads