Реклама / Ads
2| 3472 |19.04.2017 НОВИНИ

Реформаторите виждат отказ от реформи от ГЕРБ и ОП

.
Управленските приоритети показват отказ от реформи, заяви Димитър Делчев, заместник-председател на ”Движение България на гражданите” от Реформаторския блок пред bTV. Според него секторните политики са нагодени спрямо бъдещите ръководители, сякаш ще бъдат дадени на концесия за управление.
 
Пред 44-то Народно събрание стоят редица важни въпроси. Най-важното - с първото си действие е да гарантира националната сигурност, каза Делчев. Според него е необходимо парламентът да приеме декларация за ситуацията в Турция, където текат процеси на ограничаване на демокрацията.

Следващото правителство трябва да постави ясно въпроса за задълбочаване на европейската интеграция на България и създаването на общоевропейски сили за сигурност, смята той.

Като юрист Делчев запита къде изчезна заявката за деполитизиране на избора на Висшия съдебен съвет (ВСС). Той поясни, че това е основно за реформата и бъдещото функциониране на съдебната система. Съдебната реформа изглежда пожелателна, както борбата с корупцията и повечето заявки дадени от бъдещото мнозинство, смята той. За него това показва тотален отказ от продължаване на реформите.

От своя страна Найден Зеленогорски предупреди, че вдигането на доходи без ясни икономически приоритети няма как да се случи.

Според него сред приоритетите на бъдещето мнозинство не се виждат реални мерки за подобряване на икономическата среда.

Има обещания за запазване на данъчни ставки, но не пише нищо за осигурителните вноски. Имаме опасения, че за да бъде осигурено вдигането на пенсиите, ще бъдат повишени и осигуровките, което е допълнителна тежест за работещите, вместо усилията да се съсредоточат в облекчаването на бизнеса.

ГЕРБ и ОП да не се бавят със съставянето на правителство и да заемат ясна позиция към ЕС за създаване на общи европейски сили за сигурност, които да пазят южната граница на България и Съюза, призова Зеленогорски.

Бъдещето на десните партии е да потърсят начин да работят заедно и да изградят стабилна алтернатива на властта. От РБ ще следим всяко действие на новото правителство и ще бъдем коректив на това управление, увери Зеленогорски.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 13| 5664 |18.04.2017 Радев пак отказа да разсекрети стенограмата за КТБ . 0| 4056 |15.04.2017 Чехия отказва да приема повече бежанци . 3| 4720 |14.04.2017 Русия отказа да участва в Евровизия 2017 в Киев . 0| 3689 |13.04.2017 Цацаров отказа да оспорва изборите по жалбата на ДОСТ

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads