Реклама / Ads
29| 6213 |30.06.2013 НОВИНИ

Реформаторски борд вдясно търси точки на обединение

.
Лидерът на ДСБ Радан Кънев Източник: Булфото
Целта на новия реформаторски блок, обявен преди дни от лидера на ДСБ Радан Кънев, е да предложи алтернатива на настоящото нелегитимно управление, както и да наложи нови правила в политическата система на страната.
 

Така обобщиха пред бТВ представители на политическите формации, поканени от Радан Кънев за преговори с цел консолидация на дясното политическо пространство у нас.

„Има общност, която се е събрала около нещо – не партия или хора, а ясна цел. Това е крачка за всяка една от организациите ни. Разделителната линия е между мафията и гражданите, не се интересуваме кой е представител на корпоративните интереси, въпросът е да се пренапишат правилата, така че държавата да управлява от името на гражданите”, заяви Петър Москов от ДСБ.

Колегата му от партия „Свобода и достойнство” Корман Исмаилов подчерта, че основният проблем в българската политика е липсата на диалог. В зародиша на реформаторския блок са именно „започнатите срещи - тече диалог по общите теми и принципи”. Според Исмаилов в момента в страната е в сила „мафиотски план за разчистване, мачкане, задкулисие – не мисля, че само един човек дърпа конците. Вината за нещата да са на този хал имат едни и същи хора, които са вплетени във властта, но не искат да се отдръпнат”.

Христо Панчугов от „Синьо единство” пък призна, че „всеки от нас носи отговорност за сегашната ситуация, но този път имаме много ясен ценностен сблъсък”. „Стана ясно, че гражданите няма да толерират задкулисни игри. Трябват смели решения. Проблемът на десницата винаги е била невъзможността да се обединим в една общност – сега това е целта, да създадем алтернатива”, заяви той. „Партиите сега трябва да направят крачка назад, за да може гражданите да направят две напред.

"Търсим общи точки на обединение”, каза от своя страна и Найден Зеленогорски – представител на Движение „България на гражданите”.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 10| 5353 |25.06.2013 Орешарски предложи да се запази Изборният борд . 18| 7848 |03.04.2013 Владимир Каролев: Който говори, че ще падне валутният борд, не познава закона . 25| 5812 |22.03.2013 Марин Райков покани Константинов в Изборния борд . 34| 13542 |17.03.2013 Орешарски: Ако имаше риск за борда, Калин Христов щеше да си стои в БНБ

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads