Реклама / Ads
9| 4525 |14.10.2014 НОВИНИ

Реформи, смирение и работа е рецептата на Плевнелиев за България

.
Президентът на България Росен Плевнелиев Източник: Булфото
"Надявам се да има стабилно правителство и партиите в него да се разберат не кой да заеме един или друг пост, а какво важно и смислено да бъде свършено за страната. Рецептата за успех на България днес е реформи, смирение и много работа. Политиците трябва да обещаят пет неща и да ги изпълнят, защото това създава доверие."
 
С тези думи президентът Росен Плевнелиев отговори на най-често задавания въпрос по време на срещата му с представителите на българската общност в Женева, а именно ще има ли скоро страната ни стабилно правителство и какво се случва днес в България, съобщи за медиите прессекретариатът на президента.

Държавният глава посочи, че се надява подадената от гражданите ръка да бъде поета от политическия елит и заедно да се работи за повече демокрация, за по-прозрачни и по-ефективно работещи държавни институции. "Надявам се оттук нататък да виждаме много повече смисъл и много по-малко партизански подход, агресия и противопоставяне. Нямаме нужда от повече месии, трябва да работим за силни институции, които са способни да генерират еднакви правила за всички", коментира президентът Росен Плевнелиев.

Към началото на годината в Швейцария пребивават над 5000 българи, като общността е съсредоточена най-вече в кантоните Цюрих, Женева, Берн и други. Тенденцията през последните три години показва двойно увеличение на сънародниците ни, които дългосрочно са се установили в Швейцария. По-голямата част от българите са високо квалифицирани и работят в международни организации, банковия сектор, в сферата на компютърните технологии и на медицинските услуги.

Президентът посочи, че българите в Швейцария са най-добрите посланици на страната ни, тъй като с техните умения и труд, всеки ден работят за утвърждаване името на България. "Истината е че България е една много красива държава, с огромен потенциал, но не успяваме достатъчно добре да го разгърнем. На прав път сме, но можем и повече и по-бързо, можем и да сме по-ефективни", коментира още държавният глава пред българските граждани в Женева.

По време на продължилата близо два часа среща сънародниците ни се интересуваха от това кога българите зад граница ще имат свое представителство в Народното събрание, кога ще могат да гласуват по електронен път, кога съдебната система ще заработи ефективно, както и кога ще бъде готов тунелът под Шипка.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 61| 6249 |29.09.2014 Борисов: Дадохме на антихристи да ни управляват. Да се стегнем и с много работа да извадим държавата от кризата . 0| 5459 |27.09.2014 Бивш затворник се самоуби в Пловдив от отчаяние, че няма работа . 8| 4768 |08.09.2014 Бивш шеф в БНБ: Не е работа на Цацаров да се меси в казуса КТБ . 1| 4386 |05.09.2014 Затруднена е работата на екипите на ЧЕЗ в наводнениет райони

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads