Реклама / Ads
7| 4532 |04.09.2010 НОВИНИ

Рекетирали фирмата строител на Формула 1 у нас

.
Скандалът около изграждането на писта за Формула 1 край София, навлезе в нова фаза, след като днес представител на Emirates Associate Business Group (EABG) обяви, че компанията е била рекетирана, а Румен Петков – че има сценарий за саботаж на проекта.
 
Ануар Бадуан, който е на двудневно посещение у нас, показа пред журналисти получен тази сутрин e-mail, подписан от мъж с име Алекс Цаков, в който се искат над 94 милиона долара, "за да бъде оправен ситуацията". В петък електронният адрес на Бадуан бе официално публикуван в съобщение на икономическото ни министерство.

Краткият текст гласи: "Please, send me $ 94 341 433 to improve atmosphere" (буквално "Моля, изпратете 94 341 433 долара, за да подобря ситуацията"). Представителят на EABG заяви, че не е вярна информацията, че компанията се отказва от инвестиции в България. Депутатът от БСП Румен Петков, който е и председател на Организационния комитет за изграждането на пистата за Формула 1 край Доброславци, каза, че писмото е част от сценарий за саботаж на намеренията на компанията да инвестира у нас. "Систематично има стремеж за взривяването на проекта за Формула 1 в България. Целта е да се бламира този проект", заяви Петков. По думите му този e-mail с "гнусно съдържание" цели да откаже EABG от инвестиционните й намерения. Петков изтъкна, че България никога не е била по-близо до подписването на договор с Формула 1.

Скандалът за строителството на писта за Формула 1 гръмна в петък, след като стана ясно че информацията за фирмата инвеститор, е подадена некоректно от българските институции. От компанията опровергаха информацията, че е държавна, а собственикът й е шейх на Абу Даби. Днес Ануар Бадуан потвърди желанието на EABG да инвестира в проекти у нас. Експерти на компанията ще направят икономическо проучване, за да видят в кои сектори на икономиката може да се инвестира. Следващата седмица представители на EAGB ще пътуват до САЩ, за да потърсят и други участници в проекта за изграждането на пистата и евентуален строеж на МОЛ в района й. Ще участват и в преговорите на Българската федерация по мотоциклетизъм с ръководството на Формула 1, които ще се състоят на 11 септември. След това ще изготвят оценка за точните си инвестиционни планове, а в следващите 6 месеца ще уведомят правителството какви намерения имат към България.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 26| 6460 |03.09.2010 С Формула 1 Румен Петков сложи динена кора на Борисов . 11| 6167 |03.09.2010 Борисов "връхлетя" на "Люлин", размаха пръст на строителите . 33| 4966 |01.09.2010 Тр. Трайков: Искам писта за Формула 1 и АЕЦ . 10| 5690 |30.08.2010 Шейх ще строи писта на Формула 1 до София

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads