Реклама / Ads
0| 4663 |18.11.2007 НОВИНИ

Реки потекоха из София; Южна България - във вода

.
Цялата страна е заляна от дъждове, най-обилни са валежите в Софийско. Водите парализираха за пореден път София тази нощ.
 

В столицата има наводнени къщи и мазета, преливат централни булеварди и улици. На територията на област София в областната дирекция "Гражданска защита" към 10 часа са постъпили общо 67 сигнала за заливане на улици, дворове и мазета от къщи. От там съобщават, че има и няколко подлеза за отводняване, задръстени са каналите около Сточна гара. В кв. "Симеоново" и кв. "Хладилника" са подадени сигнали за отводняване на мазета след проливния дъжд. Причината да бъде наводнен кв. "Хладилника" е липсата на канализация за сметка на много на брой новопостроени сгради.

По пътя София - Перник, в района на Владая, има паднала земна маса на пътното платно, екип на Гражданска защита е на място и го почиства. Пътуващите по това направление да бъдат с повишено внимание и да карат със съобразено скорост.

Временно е затворен пътят Лъки - Загражден на мост при с. Белица поради преливане на реката, няма обходен маршрут, това съобщи дежурният.

10 къщи и една църква са наводнени в Старозагорско след проливните дъждове, които продължават второ денонощие, съобщиха от Гражданска защита. С около 2 метра е повишено нивото на река Бяла в района на кв. "Устово" в Смолян. Екипи на Гражданска защита, 101-ви планински батальон и общината издигат стена от чували с пясък край реката, за да се избегне преливане извън речното корито. Тежка е ситуацията в Източно-маришкия регион. 5 къщи са наводнени в с. Обручище, община Гълъбово. 5 къщи и селската църква са наводнени в с. Трояново, община Раднево. Спасителни екипи на Гражданска защита отводняват къщите в двете села.

В Северозападна България валежите бяха от 10 до 20 литра на квадратен метър, в останалата част от Северна България под 10 литра. Значителни бяха валежите в Южна България, 15-30 литра на квадратен метър, а в Рило-Родопската област и обилни - над 40 литра на квадратен метър в Гоце Делчев 67 литра.

Днес се очаква валежите да продължат, на много места ще бъдат значителни, а в Рило-Родопската област и обилни. Над 1 500 метра ще завали сняг. Ще продължи да духа доумерен в Източна България и на места в Дунавската равнина силен източен вятър.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 5402 |18.10.2007 Бриго: "Борисов иска да стане кмет на България"; Бойко: "Повече не искам и да знам за Аспарухов!" . 0| 5718 |15.10.2007 Мирослав Мурджов:Има заговор срещу децата на България . 3| 5873 |03.10.2007 Доклад на НРС: Иракчани и афганистанци масово се преселват в България . 25| 7843 |28.09.2007 European Security: България - връщане на старите демони?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads