Реклама / Ads
0| 3713 |29.01.2017 НОВИНИ

Рекорден брой ученици участват във втори кръг на състезанието ”Стани стипендиант на ЧЕЗ”

.
ЧЕЗ
Професионални гимназии от градовете София, Плевен и Дупница ще бъдат домакини на регионалния кръг на 17 февруари
 

На 17 февруари 2017 г., ще се проведе вторият регионален кръг на конкурса „Стани стипендиант на ЧЕЗ“. В него ще участват рекорден брой ученици – 34. Това са класираните на първите две места в 17-те училища, които взеха участие в първия кръг. Класираните на първо и второ място от регионалния, втори, кръг ще се борят за продължаване във финалния, национален, кръг на конкурса.

 

Домакини на втория етап на състезанието са пофесионалната гимназия по транспорт и енергетика „Хенри Форд“ в столицата, където ще премерят сили учениците от София област. Участниците от Северозападна България ще се състезават в професионална гимназия по транспорт "Проф. Цветан Лазаров" в гр. Плевен, а професионална гимназия "Акад. С.Корольов" в гр. Дупница ще посрещне състезателите от югозападния регион.

 

„Горди сме, че превърнахме една добра инициатива в традиция. Конкурсът „Стани стипендиант на ЧЕЗ“ се провежда за пета година. Целта му е да предостави възможност на младите и талантливи хора да демонстрират придобитите знания и практически умения и да осигури условия за реализацията им в професионалната сфера“, заяви Евгения Накова, директор „Човешки ресурси“ в „ЧЕЗ България“ ЕАД.

 

В рамките на инициативата ЧЕЗ предоставя стипендии на талантливи ученици от 12 клас от технически   гимназии на територията на Западна България. Състезанието се реализира под патронажа на Карел Крал – регионален мениджър на ЧЕЗ за България. То е част от Графика за провеждане на националните състезания по професии през учебната 2016–2017 г. на Министерството на образованието и науката.

 

Финалният кръг на състезанието ще се проведе в края на март. Тогава ще се състезават 12-те победители от втори кръг. Класираните на първите три места, ще бъдат стипендианти на ЧЕЗ за 2017 г. Те ще получат и шанса да кандидатстват с оценката от конкурса в Техническия университет в София, Колежа по енергетика и електроника и Минно-геоложкия университет „Св. Иван Рилски“.

 

Информация за регламента на състезанието и периодите на провеждане на отделните кръгове може да бъде намерена на сайта www.stipendiant.com.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3939 |27.01.2017 Красимир Янков: Да се увеличи щатът на Гранична полиция с 1000 бройки . 0| 3701 |13.01.2017 За хиляди ученици ваканцията продължава . 0| 4772 |08.01.2017 МОН: Всички ученици ще почиват в понеделник . 1| 4249 |08.01.2017 Учениците в София и Пловдив във ваканция до сряда

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads