Реклама / Ads
15| 6891 |26.07.2009 НОВИНИ

Ректорът на УНСС бесен, иска да се върне в пещерата

.
Проф. Б. Борисов награждава мис УНСС
Криминалната схема за покупко-продажба на изпити била извън университета, вътре имало само един играч
 


Проф. Борислав Борисов, съветник на президента Първанов и ректор на УНСС изрази огорчението си пред националното радио, че един човек е в състояние да провали усилията на 1300 души, работещи за доброто реноме на университета си.

Ректорът се чувствал обиден, бил бесен и вместо мисли за цивилизацията в главата му нахлували желания за връщане към първобитно-общинния строй.

Борисов коментира обвиненията за съществуваща в учебното заведение престъпна група за купуване на изпити с твърдението: „Организираната мрежа е извън университета, така ми съобщи полицията. Не откриваме втори играч засега в схемата на университета”.

Засега нароченият за единствен играч от страна на УНСС в криминалната схема е гл. асистент в катедра „Икономикс” е Петкан Илиев. Коментарите му за икономическия хал на държавата често могат да бъдат четени в известни български всекидневници. Илиев беше задържан в съвместна акция на полицията и прокуратурата първо за 24 часа, после за 72 с обвинение за корупция, фалшиви семестриални заверки и продажба на изпити срещу солидно заплащане.

На въпрос за обвиненията лично към него, че е проспал умишлено или не криминалната завера в поверения му университет проф. Борисов коментира, че когато са махнали тежките изпити и са въвели тестовата схема на изпитване, "там вече нищо не може да се пробие и всичко е наред. А колежката, която ме обвиняваше, само горката са я набедили. Петкан Илиев е много умно момче, с добро поведение в университета и ми е необяснимо как се е забъркал в тая жалка история, аз лично нямам обяснение, освен някаква финансова примамка”, сподели той.

Ректорът на университета е научил от медиите за акцията на антимафиотите и в последствие е разбрал от бившия вътрешен министър Михаил Миков името на заловения преподавател. Схемата включвала преподавател и посредници, а "услугите" стрували от 500 до 5000 лева.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 11| 7765 |24.07.2009 Разкриха група за подкупи в УНСС . 8| 5610 |13.01.2009 Директорът на Агенцията по рибарство и аквакултури уволнен . 0| 7097 |19.07.2007 95 двойки близнаци и тризначки щурмуват УНСС

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads