Реклама / Ads
12| 7647 |29.03.2014 НОВИНИ

Ренета Инджова: Наказани от мен шушукат, че времето ми изтича

.
Ренета Инджова Източник: Булфото
В последния месец имаше съвпадение за даване на отчет в НСИ и връщането ми от Америка. Онова, което направихме, е че дадохме публичност на анализа. И аз не мога да си дам отговор на въпроса кой не иска данните от статистиката и преброяването да се представят достоверно в Европа. Сега имаме абсолютното задължение да направим този анализ.
 

Това каза Ренета Инджова, директор на НСИ, в предаването „На светло с Люба Кулезич” по Нова телевизия.

От преди 27 месеца данните са в Европа и ние не можем реално да ги скрием. Нещото, което аз поставих като въпрос, е какво е качеството на методологията, с която ние описваме данните. Те няма да бъдат различни, но ще имаме поглед как са направени.

Наказани от мен хора обикалят Националния институт за статистика и вече шушукат, че времето ми изтича. Наричам заместниците ми политическо тяло, защото ходят и нашепват, че съм политическо назначение. А точно те пишат политически писма. Седят затворени в два кабинета, а обвиняват мен, че имам авторитарен стил. С тях не мога да работя. Вчера и онзи ден решиха да си направят два работни дни, ходейки по медиите, коментира атаката срещу нея Инджова.

Аз като отидох в института не се нахвърлих да обяснявам това не е така, онова не е така. Изчаках. 2011 г. е предишното преброяване, когато са били изгонени международни преброители, заяви Инджова.

Тайните в статистиката са заради нежеланието на обществото да се идентифицира. За по-слабо развитите общество има анкетьори, които помагат на хора, които не могат да се самоопределят.

"Никога не съм имала мандат, и сега съм без мандат. Като премиер - също, бях три месеца. Не вярвам някой да ми довери мандат. Знам кой ще ме наследи, защото имам информация", каза още директорката на НСИ.

"Няма да ми е за първи път, ако ме уволнят, но сигурно ще ми е за последно. Нямам намерение да се променям", отсече Инджова.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 12| 6148 |26.03.2014 В НСИ шокирани от думите на Ренета Инджова за преброяването . 19| 7148 |26.03.2014 Р. Инджова: 200 000 души прибавени при преброяването . 9| 4999 |19.03.2014 По делото за радикален ислям: 1 ефективна, 2 условни присъди, 10 наказания глоба . 36| 33368 |26.02.2014 В САЩ почина дъщерята на Ренета Инджова - Ралица Славенкова

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads