Реклама / Ads
3| 3117 |19.02.2021 НОВИНИ

Републиканци за България се преклони пред паметта на Васил Левски

.
ПП „Републиканци за България“ се поклони пред героичния подвиг на Апостола на българската свобода Васил Левски, по повод 148 години от героичната му гибел. В редица градове от страната представители на партията поднесоха венци и цветя и почетоха Дякона.
 

В София пред паметника на безсмъртния герой се преклониха младежите на Републиканци за България с координатор Любомир Методиев, д-р Виктор Серафимов - говорител и административен секретар на партията, Невена Стоянова- координатор на женската организация  и др.

 

„За нас Левски е най-чистият пример за любов и отдаденост към всичко българско. Личността и делото му са един истински нравствен идеал и в тези тежки времена на разединение имаме нужда да се смирим и да се вслушаме в заветите му. Благодарим ти Апостоле! Поклон и вечна памет!“, каза Любомир Методиев от младежката организация на партията.       

 

 Видин

Представители на ПП „Републиканци за България“ – Видин се поклониха пред бюст-паметника на Васил Левски в града. Без официална церемония, десетки видинчани поднесоха цветя в знак на преклонение пред делото на националния герой.

„Той не мечтаеше за богатство и слава, а за чиста и свята република. За Отечеството и за своя народ, той извървя пътя към бесилото със сърце чисто и за кръст готово. Днес е ден за размисъл и мълчание пред святата памет на Левски. На днешната дата българският народ се покланя пред своя велик син с цвете в ръка, дори когато зимата пее своята зла песен“, каза Графинка Маринова, дългогодишен библиотекар и един учредителите на ПП „Републиканци за България“.

 

Бюст-паметникът на Васил Левски във Видин е открит тържествено на 19 февруари 1938 г. Издигнат е от родолюбиви българи по случай 65-годишнина от гибелта на Апостола, с усилията на родители, учители и ученици от училище „Васил Левски“, както и с дейното участие на видинския кмет д-р Бърни Бончев. По традиция, всяка година на 19 февруари граждани и гости на града изразяват своята почит и преклонение пред делото на Васил Левски.

 

Благоевград

Областният координатор на ПП „Републиканци за България“ – Благоевград д-р Атанас Камбитов положи венец пред бюст-паметника на Левски.

„Днес е един от най-тъжните дни в годината. Скланяме глава пред паметта на Апостола, който с делата си написа история и завеща бъдеще. Малцина са тези, които притежават тази висота на духа и ума. Левски е обединител на всички българи. Личност, отдавна прекрачила прага на държавата и рамките на времето със своите идеали и възгледи. Той ни прави съизмерими с другите народи. Левски е символ и икона! Левски е България! Поклон!“, каза д-р Атанас Камбитов.

 

Стара Загора

Републиканци за България поднесоха венци и цветя пред паметника на Васил Левски в Стара Загора. Временният областен координатор на ПП „Републиканци за България“ Петя Станева, общинският координатор Драгомир Радев, членове и симпатизанти на партията, отдадоха почит пред паметта и делото на Апостола.

 

„Днес отбелязваме 148 години от гибелта на Апостола. 148 години той е сред нас. Левски е символ на безсмъртие, героизъм, жертвоготовност и родолюбие. Свеждаме глава и се прекланяме пред Дякона! Неговите завети не са забравени!“, това каза временният областен координатор Петя Станева.

 

„Много са посланията, които ни оставя Васил Левски. И днес, когато България се бори за по-добър и достоен живот, ми се иска да си припомним онези силни и вечни думи на Апостола: „Нашето драгоценно отечество ще се нуждае от достойни хора, които да го водят по пътя на благоденствието, така щото да бъдем равни на другите европейски народи“, допълни още Станева.

 

Сливен

Представители на Републиканци за България от Сливен почетоха делото на Васил Левски, прекланяйки се пред подвига на Апостола. „От нас зависи да достигнем идеала на Апостола за чиста и свята република, в която всички да имат равни права, без значение от своя произход и вероизповедание. Върховенство на закона и нов морал може да се постигнат само чрез хора, които доказано работят в полза на обществото, безкористно и с идеал в сърцето“, заяви областният координатор Недко Недев.

 

„Днес, повече от всякога, са ни нужни нови будители, хора които да следват завета на Апостола. Само чрез единение на граждани, които служат за благото на родината, можем да защитим саможертвата на Васил Левски“, добави Пенчо Иванов, клубен координатор на Републиканци за България, Сливен.

 

Червен бряг

Общинската организация на Републиканци за България – Червен бряг начело с Христо Гешов поднесе венци и цветя и почета паметта на Апостола.

 

Плевен

ПП „Републиканци за България“ – Плевен също се преклони пред Васил Левски. Временният областен координатор Христослав Михайлов, Йордан Грижов член на Изпълнителния съвет заедно с малката си дъщеричка и Пламен Бежков член на партията поднесоха цветя пред бюст-паметника в града.

 

Търговище

Областният координатор на ПП „Републиканци за България“ в Търговище Тоника Колева и представители на местната структура на партията поднесоха цветя в памет на Васил Левски. Те сведоха глави в знак на почит пред героизма и саможертвата на Апостола пред барелефа на централната улица в града, носеща неговото име.

 

„Васил Левски безспорно е най-великият син на България, отдал живота си за свободата на народа ни“, Тоника Колева. По нейни думи, днешният ден е добър повод да си припомним заветите му, които могат да ни помогнат в безкористната работа за добруването на града и страната ни, обединени около каузата България да бъде чиста и свята Република.

 

„От Републиканци за България сме убедени, че във всеки български град и още повече в областен център трябва да бъде издигнат паметник на този велик българин. Васил Левски заслужава достойно място за почит и преклонение и в Търговище“, заяви категорично Тоника Колева. Нека да припомним, че в Търговище все още няма паметник на Левски, въпреки многократните опити на много граждани и общественици през годините назад, и затова  от ПП „Републиканци за България“ ще работят за изграждането на такъв.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3458 |19.02.2021 Планирани прекъсвания на електрозахранването на територията Западна България за периода 22-26.02.2021 г. . 11| 3498 |19.02.2021 Сергей Игнатов: България е малка брънка от веригата на фалшивите новини и недоверието . 5| 3086 |18.02.2021 Наказание грози България заради правилата за борба с расизма . 28| 4836 |18.02.2021 Васил Божков призова Слави Трифонов да се обединят и спасят България

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads