Реклама / Ads
1| 5607 |26.03.2010 НОВИНИ

Решават съдбата на "Амнезия" на 14-ти април

.
Главният архитект на София Петър Диков се надява за разлика от повечето случаи Върховният съд този път да уважи решението на общината и да обяви за незаконен строежа на дискотека "Амнезия".
 

„Съдебното решението за събарянето на злополучната дискотека „Амнезия”, пред която преди 2 години беше убит студентът Стоян Балтов, ще излезе на 14-април”, каза пред Frognews.bg главният архитект на София Петър Диков. Той за пореден път заяви, че дискотека „Амнезия” е незаконен строеж, който е трябвало да бъде премахнат, но вече година и половина този процес се бави заради обжалването пред съда от страна на собствениците. Пред Върховния съд фирмата „Ексълънт” ООД оспорва констатацията на Дирекцията по национален строителен контрол (ДНСК). Диков припомни, че преди това Административният съд не е уважил констатацията на ДНСК и на практика е определил строежа като законен.

Главният архитект е категоричен, че в много случаи решенията на съда отменят или оспорват постановленията на ДНСК. „Специално за „Амнезия” се надявам, че съдът ще потвърди заповедта и ще успеем да премахнем един обект, който пак повтарям, според мен и според специалистите, които са правили проверките е незаконен.” Подобен е случаят и с 70-те обекта, които бяха констатирани като незаконни в Студентски град миналата година през март – април. За всички тях все още се водят дела.

„ДНСК обявява един обект или част от него за незаконен, когато е в несъответствие с предвижданията на действащия подробен устройствен план и без строителни книжа. Наказание следва в следните случаи: ако липсват съгласувани инвестиционни проекти и/или без разрешение за строеж, при съществени отклонения от съгласувания инвестиционен проект по чл.154, ал.2, т.1, 2, 3 и 4 ЗУТ, със строителни продукти, несъответстващи на съществените изисквания към строежите или в нарушение на правилата за изпълнение на строителните и монтажните работи, ако това се отразява на конструктивната сигурност и безопасност.”, каза още Петър Диков.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 4409 |08.12.2009 Решават до дни проблема с инсулина . 0| 5077 |02.10.2009 Няколко гласа решават къде ще е Олимпиада 2016 . 1| 5410 |25.06.2009 Седмокласници решават 50 задачи за три часа . 6| 4781 |22.12.2008 Решават скока на газа и парното

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads