Реклама / Ads
1| 3651 |21.12.2016 НОВИНИ

МС: Решението на Плевнелиев е разумно

.
Решението на Плевнелиев да остави съставянето на служебен кабинет на Румен Радев е разумно според министрите от кабинета Борисов.
 

Ще изпълняваме своите задължения докато не бъде назначен служебен кабинет. Това каза пред журналисти в МС няколко министри от кабинета в оставка на премиера Бойко Борисов, предаде БНТ.

 

Приемам оставането на поста като задължение, защото сме сериозни и отговорни хора, ще бъдем на поста си докато не бъдем сменени, каза Лиляна Павлова, министър на регионалното развитие и благоустройството в оставка. Надявам се Румен Радев бързо да сформира служебен кабинет, добави тя.

 

Това, което и премиерът Бойко Борисов обобщи на приключилото днес заседание на кабинета, е че разбираме и подкрепяме решението на президента Росен Плевнелиев до остави инициативата за служебен кабинет в ръцете на Румен Радев, каза Лиляна Павлова.

 

Отговорната да останем на поста не е Коледен подарък, каза министърът на културата в оставка Вежди Рашидов. Коледен подарък може да е само свободата, добави той. Решението на Росен Плевнелиев е възможно най-разумно по простата причина, че цяла България зависи от работата на администрацията - до 27 декември приключва финансовата година и би било престъпление да се сменяме и да оставим хората без коледни подаръци, каза Рашидов.

 

В МЗХ работихме по програма, обсъждана от хората в бранша, дори и днес в ДФ "Земеделие" се правят последни сметки за единното плащане на обработваема площ - близо 600 милиона лева трябва да получат по тази програма земеделските производители, каза министърът на земеделието и храните в оставка Десислава Танева.

 

Продължаването на работата на това правителство е нито коледен подарък, нито е бреме, а отговорност, която ще носим, докато г-н Радев не назначи ново правителство, каза министърът на икономиката в оставка Божидар Лукарски. Президентът Плевнелиев постъпи като един истински държавник с решението си от днес.

 

Ние сме отговори хора и ще останем докато не бъде назначен служебен кабинет, казаха министърът на правосъдието в оставка Екатерина Захариева, министърът на околната среда и водите в оставка Ивелина Василева и министърът на туризма в оставка Николина Ангелкова.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 4846 |21.12.2016 Само във Фрог: Липса на кадри спряла Плевнелиев за кабинета . 0| 4192 |21.12.2016 ДПС и ПФ подкрепиха Плевнелиев . 4| 4337 |21.12.2016 Андрей Райчев: Плевнелиев бави процедурата, за да бъде назначен за еврокомисар . 1| 5128 |19.12.2016 Кр. Янков: Плевнелиев е съучастник на Борисов - бави служебния кабинет

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads