Реклама / Ads
35| 23731 |13.03.2018 ПОЛИТИКА

Решено! Каракачанов налива 81,5 млн. лв. на противника за ремонт на МиГ-29, САЩ може да ни удари

.
Красимир Каракачанов
Военното министерство е решило да плати на Кремъл още около 81.5 милиона лева за ремонт на съветските самолети МиГ 29. Това става ясно от публикуваните на 7 март 2018 г. на портала за обществени поръчки на МО последните документи по процедурата за обществена поръчка: “Интегрирана логистична поддръжка на самолети МиГ29 – рамково споразумение”.
 
Припомняме, че процедурата беше открита с решение на министъра номер 129 от 6 декември 2017 г.,  но по-късно беше обжалвана. От публикувания пакет с документи става ясно, че на 15 и 16 февруари са проведени преговори с компанията. Със свое решение номер 28 от 6 март 2018 г., министър Красимир Каракачанов окончателно определя като изпълнител Руската самолетостроителна компания “МИГ”. Решението подлежи на обжалване в десетдневен срок, т.е.  срокът изтича след три дни, за което Фрог вече писа.

Според военни експерти още от самото начало на процедурата МО работи с идеята, че само руската компания може да извърши ремонта на старите самолети. Затова се прилага и особена процедура по Закона за обществените поръчки. Ако реално се стигне до сделка, това на практика означава „съзнателно влизане в активни значителни бизнес отношения с руски компании от отбранителната промишленост", които вече са в санкционния списък на САЩ по специалния закон за налагане на санкции Countering America’s Adversaries Through Sanctions Act” (Public Law 115-44) (CAATSA). Законът е вече влязъл в сила и това може да произведе вредни последици за България като евроатлантически партньор, обяснява "Фактор".

Военният министър  добре знае, че Москва е обявила във военната си доктрина НАТО като неприятел. Затова експертите се чудят как може да се помага на евентуалния противник. И да занимава обществеността с измислени за доброволна казарма, връщане на наборната казарма и др.

Вместо да има истински обществен дебат по важната тема, през последните седмици Каракачанов отвлича вниманието на обществото с измислени и нереални теми като възстановяване на казармата, трудови войски, влизане без изпити във ВУЗ, ако си бил войник и т.н.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 14| 15808 |24.10.2017 Фрогоко: Каракачанов и агент Абел забранили на пилотите в Графа да говорят . 8| 7732 |20.10.2017 Бивши комсомолци, завършили в СССР и женени за рускини нападали Каракачанов . 2| 5072 |16.10.2017 Каракачанов: В армията се пипаше с мръсни политически ръкавици . 3| 7364 |05.10.2017 Красимир Каракачанов обяви колко струва оградата с Турция-200 милиона лева

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads