Реклама / Ads
18| 6402 |04.11.2014 НОВИНИ

Ревизоро: ДАНС се държат като мутри, пълен провал на ГКПП "Лесово"

.
Бившият директор на Агенция „Митници” Емил Димитров - Ревизоро Източник: Булфото
Цялата операция на ДАНС на ГКПП „Лесово” е огромен провал и прах в очите на обществото. Държат се като мутри. Не за това е предназначен бюджетът от 1,4 млрд. лв. на МВР. По случая цари масова дезинформация.
 
Това заяви бившият директор на Агенция „Митници” Емил Димитров, по-известен като Ревизоро в сутрешния блок на бТВ. Опашката от камиони от турска страна е била 13 км, а от българска – 8 км, каза той и запита защо е било необходимо да се парализира един ГКПП заради акция, готвена от цели 4 месеца насам. По думите му едната смяна е държана около 6 ч в стая. Хората били натръшкани, сред тях имало и болна жена.

Според непотвърдена информация, при арестите на митничарите в джобовете на цивилните им дрехи са открити общо около 10 000 евро. На някои от тях вече са повдигнати обвинения. В крайна сметка има шестима арестувани. „Установили са, че едни пари са стигнали от Лесово до Бургас”, обобщи бившият митнически шеф. Той обаче подчерта, че за 4 месеца спецагентите така и не са открили къде в София се доставят рушветите. „Операцията не е голям успех, а голям провал. Спрели са на първото стъпало”, категоричен беше Ревизоро.

Освен това той поясни, че нито един от задържаните не е уволняван. Началникът на пункта Димитър Колев е назначен лично от шефа на митниците Ваньо Танов, а няколко от останалите служители на „Лесово”, закопчани при акцията на ДАНС, са били повишавани. През 2010 г. Колев бил задържан заради канал за парфюми, но не последвало уволнение.

Емил Димитров каза, че именно по времето на Танов част от арестуваните на „Лесово” са станали началници. Издържали са тестове за лоялност, които според Ревизоро се правят, за да останат само удобните служители. Ясно е, че се събират пари и че отиват към ръководството, призна той. Но разкритикува операцията, защото е трябвало разследващите да стигнат до хората, които са крайни получатели на събираните от митничарите подкупи.

„ДАНС проспа КТБ и сега прави бомбастични акции заради бюджета, който предстои да бъде съгласуван. От ДАНС с нетърпение чакат парламентът да ги пита какво работят”, каза още Емил Димитров-Ревизоро.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 13| 5755 |30.10.2014 Резил! ММА боец напира за вътрешна комисия, не знае кой е шеф на ДАНС . 3| 4870 |25.10.2014 Л. Лазаров: Обстановката е критична, правим щаб с пътна полиция и гражданска защита . 6| 4687 |23.10.2014 ДАНС купила 84 автомобила с нагласен търг . 4| 6248 |23.10.2014 ДАНС закопча зам.-кмета на Брезово

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads