Реклама / Ads
67| 17015 |31.07.2012 НОВИНИ

Ревизоро: Министър "Трите Милки" има зоокът за кучето на любовницата си в кабинета си

.
Eмил Димитров
Ревизоро се провали на въпроси от тест за лоялност. Призна, че е бягал от час и няма да уволни човек за 10 лв. подкуп. В митниците тече чистка, почти 2000 са съкратените вече, смята ексшефът на митниците.
 

Уволнените от Агенция „Митници” служители са назначени години преди мен. Те са взети от всички митници в страната и са направени инспектори, каза по НТВ Емил Димитров-Ревизоро. Един от съкратените в А Митници, Иво Петков, само за един ден има разкрит 97 кг хероин, за него Б. Борисов искаше да направим филм. Този човек е инспектор, и е бакалавър, но за него не се изисква висше образование, а мотивът за уволнението му, че нямал висше, коментира Емил Димитров-Ревизоро по темата със съкращенията в митниците.
На въпросния човек каузата на живота му била да разкрива наркотици, правел го перфектно по свои канали. Докато върви стачката, някой притиска митниците в страната, каза Ревизоро и продължи - това е като камикадзе - отиваш и потопяваш една институция.

От 15 човека смяна само 3 работят на компютър, защото само те въвеждат данни; универсални бойци ли ще правим, те трябва да се завират по колите и да търсят, попита Ревизоро. Напливът бил заради добрите заплати, обясни той и призова да се попита какви са заплатите на първите 5-ма в системата. Каза, че са в пъти по-големи отколкото на редовите митничари.

Тестовете за лоялност първо не са законни; ако реша, че трябва да ви скъсам, ще питам, докато това не стане, каза още Димитров. Според него имало разлика между 10 и 1000 лв рушвет. От 3 въпроса, извадени  от въпросните тестове той отговори на 1, но се провали на 2 въпроса.

От Гърция идвали най-много нелегални цигари, тази граница почти не се охранява; циганите взимат стотинки на стек цигари, лъвския пай го обират най-големите.

Няма нито един смислен аргумент тази митница да се премести в Русе, там казаха, че става дума за вътрешна граница. В София събрахме 5 директора в една сграда, обясни той и посочи, че са похарчени пари за сървър, оборудване. В София е естественият център на властта.

Има министър, когото наричат "Трите Милки" (милка означавала милион на митничарски жаргон), който е направил зоокът за кучето на любовницата си в кабинета си, разкри още Емил Димитров- Ревизоро и попита как ще реагира премиерът, когато научи това. Кучето било помиярска порода и го вкарвали през топлата връзка в министерството. Имали сме министър 10%, но "Трите милки", това е вече много, дословно каза Ревизоро.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 43| 7779 |28.07.2012 Министър към депутат: Кретен! . 10| 5677 |23.07.2012 Израелски министър: България е приятел на Израел; Израел-на България . 221| 11889 |17.07.2012 Иван Костов: Министър-председателят е чудовищно неграмотен . 32| 5840 |16.07.2012 Ексминистър Тачева: Всеки иска да контролира ВСС

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads