Реклама / Ads
10| 7870 |23.11.2017 НОВИНИ

Ревизоро: Големите играчи в полулегалния бизнес с горива са Бореца, Кокаинчо, Музиканта и Монсеньора

.
Емил Димитров-Ревизиро
Оказа се, че на пристанищата голямо количество горива е влизало без документи. За 2/3 от този внос приходите в държавната хазна са налице, за 1/3 не са. Загубите от контрабандата са 1 млрд. лева годишно. Това каза в сутрешния блок на БНТ депутатът от Патриотичния фронт и председател на Комисията за наблюдение на приходните агенции и борба със сивата икономика и контрабандата Емил Димитров-Ревизоро.
 

Има бази, в които са закопани цистерни с нелегално гориво. Има бензинистанции, които през деня продават легално гориво, а през нощта – нелегално. Пет са големите играчи, които са в този полулегален бизнес – имат разрешение за акцизни складове, но се занимават с двойнствена дейност. Има двама души, които са легални вече – Бореца и Монсеньора. Изключително съм доволен от тяхното поведение на пазара. Музиканта имаше тежко футболно хоби и данъчно съжителство. В момента е напът да стане чист. По-опасните за мен са хора като Кокаинчо, който непрекъснато се занимава с глупости. Той злоупотребява с кокаина, злоупотребява и с имена на политици. До такава степен се е увлякъл да прави нередни неща, че всеки ден очаквам да му се случи нещо. Той вкарва големи количества горива, смесени със сяра, заяви Ревизоро. Тези проблеми не касаят Марешки. Той не внася горива с кораби, няма данъчни складове, не участва в тези схеми – участва в други. Той е продукт на един виден политик през последните две години и затова му се позволяват доста неща. Факт е обаче, че той има проблем с лекарствата и този проблем беше сериозно засегнат от главния прокурор, посочи депутатът. Проблемът с реекспорта на лекарства трябва да бъде решен, подчерта Емил Димитров.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 5135 |16.11.2017 Ревизоро: За 1 година бяха засечени 54 контрабандни кораба с гориво . 11| 10075 |14.10.2017 Как задкулисната конструкция на ДПС, начело с Пеевски, подчини големите телевизии . 2| 4115 |13.10.2017 Ревизоро: Между 800 и 3 000 тона тютюн се продава на черния пазар . 3| 4620 |13.09.2017 Драгомир Стойнев: Земеделското министерство угажда на големите търговски вериги.

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads