Реклама / Ads
29| 6173 |28.08.2020 НОВИНИ

Ревизоро скърби за Дани Кирилов: Харесвам го! Жал ми е така като го наритваме

.
Данаил Кирилов, Емил Димитров - Ревизоро
Един от въпросите на дневен ред е дали оставката на правосъдния министър Данаил Кирилов ще стане факт. Тя трябва да бъде обсъдена на коалиционен съвет, но по всичко личи, че патриотите не са въодушевени от подобен развой на събитията.
 

Поредна заявка за евентуалната отрицателна позиция по темата на НФСБ и ВМРО даде министърът на околната среда и водите Емил Димитров - Ревизоро. 


В интервю пред БНТ той заяви, че Обединените патриоти са били изненадани от решението и не изключи възможността те да гласуват против. Ревизоро посочи още, че няма никакви мотиви за оставката на Кирилов. 


“Аз го харесвам. Жал ми е така като го наритваме… За мен никой няма да плаче, за Дани Кирилов все някой ще плаче”, посочи Ревизоро. 


ФрогНюз припомня, че вчера лидерът на НФСБ Валери Симеонов дори направи едно доста остро изказване за ситуацията у нас. То дойде на фона на 50-тия пореден протестен ден. По думите на Симеонов Кирилов е бил “оставчен” и нарече протеста “планетата на маймуните от жълтите павета”. Тази квалификация пък дойде само няколко дни, след като неговият заместник Валентин Касабов нарече демонстрантите “овце” и заяви, че е време техният водач да “размаха тоягата” и да ги прибере обратно в кошарата.


А иначе - Ревизоро коментира ситуацията с водната криза, за която той самият предупреди преди няколко дни, както и вчерашното откритие на тонове опасни пестициди в Старозагорско. 


Тази година ще бъдат обезвредени между 1000 и 1200 тона излезли от употреба пестициди и други препарати за растителна защита с изтекъл срок на годност, посочи екоминистърът. 


"Ние бързаме да ги махнем, затова Върховната административна прокуратура разпореди тези, които са в най-голяма опасност, които могат да застрашат, да бъдат проверени. Вчера, когато бяхме в Стара Загора, областният управител каза, че един склад, който е в някаква близост, не е в опасност, но в близост до водоизточник, редно е да го махнем. Около 5 тона пестициди, ще трябва и тях. С което Старозагорска област ще трябва да бъде окончателно изчистена, но ние не можем да решим изведнъж 40 години трупани проблеми", каза Димитров.


Емил Димитров се възмути, че никой не се грижи за водопроводната мрежа, където изтича 80% от водата. "Ако няма вода, някой е виновен. Ние подаваме вода, а тя изтича през водопроводната мрежа. Дори там, където с дадени пари за ремонт на водопроводите, не се прави. Имаме 3 млрд. по европейски програми. Важното е да не ги загубим тези пари. Защо в Шумен не са си оправили 40 кладенеца. Чакат държавата да им ги оправи. Дали сме им 120 млн. лв. за пречиствателна станция", коментира още министърът.


"Хубаво е да викаш за малкия коалиционен партньор "Суша - Ревизоро". Където няма вода, МОСВ все е виновно. В Перник язовирът е пълен. Но предприятията се наредиха да точат вода, но засега не им даваме. Сега Радомир се опитва да се закачи, после Кюстендил ще поиска също да се закачи. Но никой не иска да узакони това действие. Перник от години не си плаща сметките. Разрешителното за софийския водопровод изтича, а никой не прави нищо. Тази година никой в МОСВ няма да подпише за незаконни водопроводи", зарече се Реивизоро.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 17| 11358 |27.08.2020 Капка Тодорова: Кой е жертвата - Дани К. или всички ние? . 16| 6915 |26.08.2020 Ревизоро предупреди - чака ни водна криза . 21| 6495 |26.08.2020 Мартин Димитров: Взимайте пример от Дани Кирилов и хвърляйте оставка . 9| 6489 |26.08.2020 Граждани извикаха: ”Бойко, чао!” пред испанското посолство

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads