Реклама / Ads
7| 5587 |11.01.2011 НОВИНИ

Ревизоро: Танов ще е или герой, или камикадзето на Борисов

.
Емил Димитров - Ревизоро
Записите са истински, грешката е, че не са запазени в тайна, смята ексшефът на Митниците.
 

Ваньо Танов няма интерес да разпространява подслушаните разговори, обяви по НТВ ексшефът на Агенция "Митници" Емил Димитров - Ревизоро. Почти всички от тези, които преди време ме натискаха, след това станаха клиенти на прокуратурата. Скандалът с подслушването е една снежна топка, която ще разкрие много неща, добави той.

Записите са истински, смята Ревизоро, който предпочитал да не коментира последните два. Митьо Милионера бил човек на Менда Стоянова, а другият - този, който получил слабата оценка на изпита. Към момента и Ваньо Танов и Странджев са невинни, но аз искам, когато излезе истината за тях, тя да бъде изнесена докрай, каза Димитров.

ГЕРБ взе властта и реши, че ще се бори срещу ръководството на митниците. Танов и Странджев направиха реформа и уволниха 800 човека, като така в условията на криза съкратиха хората, които събират парите. Има две събития, в тази насока, които трябва да се отделят- едното е, че премиерът изпрати комисия, която да направи ревизия в различни гранични митници, в същото време се заформи друг скандал - Румен Петков се обадил на Странджев, а пък той докладвал на Танов, каза Димитров.

Едно ченге стана премиер, назначи ченге за своя дясна ръка, ченге стана и шеф на митницата, констатира той. Не е имало „заиграване" между Странджев и опозицията, това са откъслечни разговори, извадени от контекста и Танов, който цял живот се е занимавал с такива неща, за да се спаси, започва да записва всичките си разговори, смята Ревизоро.

Тези записи не можело да бъдат частни СРС-та, смятам, че тези хора са правили своя картотека, за да се защитят. Микрофонът е било близо до записващото устройство. След като разбират, че тези СРС-та излизат, те сравняват собствените си записи с тези, които излязоха в публичното пространство. Премиерът трябваше да ги прати на полиграф, за да стане ясно кой крив, кой прав, каза Димитров, според когото единствената грешка на тези хора била, че не са направили всичко възможно, за да запазят записите в тайна. Навремето със СРС-та Танов свали Румен Петков, сега със СРС-та може би ще го свалят него. Танов ще стане или национален герой, или камикадзето на Борисов, установи Димитров.

Бюджетът на митниците за изпълнение е бил в началото на годината над 7 милиарда. Изпълнени са 6, 6 милиарда, информира Ревизоро. Има големи разлики в приходите тази година, констатира той и установи, че у мафията са останали доста пари.

Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 27| 4614 |10.01.2011 САЩ похвали Цветанов . 11| 5538 |10.01.2011 Цветанов си има нов заместник-министър . 42| 5952 |10.01.2011 ГЕРБ мълчи за СРС-та; Танов - Монтаж! . 50| 5636 |09.01.2011 Цв. Цветанов щял да загуби от кандидата на БСП - тъй рече Станишев

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads