Реклама / Ads
28| 4711 |02.08.2013 НОВИНИ

Резултати по проверката на МВР за полицейско насилие на протеста - до месец

.
Цветлин Йовчев
От прокуратурата очакват и са се обърнали към МВР с конкретни искания да бъде извършена проверка, като тази проверка се извършва в момента и когато има резултати, те ще бъдат предоставени на прокуратурата.
 

До месец ще има резултати по проверката на МВР за полицейско насилие и провокатори на протестите, осведоми вътрешният министър Цветлин Йовчев

Има срокове за приключване на проверката, предполагам, че до месец ще имаме резултати, каза Йовчев и добави, че по въпроса с провокаторите има досъдебни производства и това е отделна линия, по която се работи. „И към момента има досъдебни производства. В хода на продължаващите проверки, ако установим достатъчни данни за лица, които извършват, провокират насилие или грубо нарушават обществения ред, те ще бъдат предоставени на прокуратурата. 

За маршрута през площад „Александър Невски” Йовчев съобщи: „В тази част бяха хората, които не бяха агресивни. Очакваше се да няма такива ексцесии”. Не била вярна информацията, че не е имало протестиращи пред парадния вход на Народното събрание. 

„Имаше оперативна информация, че се подготвяше атака на парламента. В момента, в който нарастваше напрежението, имаше информация, че се подготвя привличането на повече хора към протеста, предвид това, че в светлата част на денонощието хората, които искат да провокират насилие, не са толкова агресивни, се взе решение за извеждане на народните представители. Получи се в тъмната част, поради това, че имаше забавяне, поради несъгласие на някои народни представители. След като започна извеждането, имаше хора, които се хвърлиха пред автобуса и забавиха движението, както на полицаите, така и на автобуса. Това забавяне даде възможност на хората, които искаха да провокират насилие - имаха много добра организация, веднага да се преместят агресивните групи пред автобуса. Министърът каза, че при голяма група от хора много трудно могат да се извадят тези, които хвърлят камъни. 
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 32| 5473 |08.07.2013 Бозов оспорва резултатите . 51| 22948 |06.07.2013 Минчо Спасов: Депутат от ГЕРБ е предупредил Мавродиев за проверката в комисията . 22| 5248 |16.06.2013 До седмица приключва проверката за бюлетините в Костинброд . 51| 7895 |14.05.2013 ЦИК изкара резултатите на 100%

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads