Реклама / Ads
2| 11699 |01.06.2013 НОВИНИ

Рибарите откриха сезона, жените черпят

.
Риболова е за смелите...
Риболовният сезон бе открит. Мераклиите нарамъха такъмите и се отправиха към реки и язовири. От днес в седем водоема може да се извършва и нощен любителски риболов.
 
При водоемите с надморска височина от 500 до 1500 метра, риболовният сезонще започне на 16 юни, тъй като през тази година при тях забраната за любителски риболов по време на размножителния период влезе от 1 май и е в сила до 15 юни 2013 г.

В язовирите "Жребчево", "Пясъчник", "Тракиец", "Огоста", "Александър Стамболийски", "Сопот" и "Тича", както и в определени участъци на Дунав ще бъде разрешен и нощният риболов. В определения за осми водоем – язовир "Искър" нощният риболов ще е позволен след 16 юни, тъй като тогава изтича забраната във връзка с размножителния период.

Риболовният сезон при водоемите на надморска височина от 500 до 1500 м. ще започне също от 16 юни, тъй като при тях забраната за любителски риболов влезе в сила на 1 май и изтича на 15 юни, включително.

Във връзка с Международния ден на детето 1 юни днес официалното откриване на риболовния сезон от директора на ИАРА д-р Драгомир Господинов на язовир "Сопот" бе последвано от състезание по детски риболов. След това майсторство показаха големите.

 

Откриха сезона и жените ще бъдат по-свободни, заяви по време на рибарски ритуал на р. Дунав Михаил Дочев от Русе. Според него риболовството укрепвало семейството, защото и мъжът, и жената имали нужда малко да си починат един от друг. Това разпалва любовта, смята Дочев, който вече над 30 години намира удоволствие във въдицата и компанията от съмишленици. Когато отивал за риба, съпругата му пък канела приятелки на почерпка и раздумка. Така и двамата откривали положителните страни на хобито риболов.  

 

 

Вицове за рибари:

 

Седят двама рибари в една лодка. Единият хваща русалка, мисли малко и я пуска обратно. Другият пита:
- Защо?
- Как?

 

***

 

Двама рибари си седели и ловили. По едно време единия отишъл да пикае някъде из храстите и като се върнал другия бил нагазил до кръста във водата и гледал унесено с блажена физиономия.
- К‘во става бе? Кълве ли?
- Шшшшшът! Смуче. . . .

 

***

 

Стои си един рибар на брега и лови риба. По едно време от водата се показва един крокодил:
- Как е, кълве ли?
- Не.
- Ами що не влезеш да се изкъпеш тогава?

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 28| 4993 |11.05.2013 Откриха бомба върху колата на кандидат-депутат от БСП . 11| 5068 |10.04.2013 Откриха сътрудник на ДС от служебния кабинет . 2| 6136 |09.04.2013 Откриха нашенец с хероин за 1/4 милион по джобовете . 5| 5813 |04.04.2013 Роми откриха частни ЕРП-та

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads