Реклама / Ads
7| 4083 |14.06.2019 НОВИНИ

Родители се оплакаха, че полицаи са били две момчета заради пластмасов пистолет

.
Родители се оплакаха, че синовете им са станали жертва на полицейско насилие. Момчетата твърдят, че на 12 юни са били бити от униформени. Те са задържани след сигнал, държат оръжие в автомобил.
 

Впоследствие се оказва, че пистолетите не са истински. Момчетата са на 18 и 19 години, съобщава бТВ. От МВР съобщават, че те са задържани с помощни средства – белезници, а в хода на полицейската проверка у единия от тях е намерен пневматичен пистолет, реплика на боен пистолет „Глог”, а в другия – електрошок.

 

„Синът ми в момента е в психическо и физическо разстройство. Чувства се потресен от случилото. В ареста никой не е обърнал внимание, че той е с тежка операция на гръбначния стълб, след спортен инцидент – той е ски състезател”, каза бащата на едното момче Кирил Ляпев.

Според родителите, момчетата са стояли в колата и са разглеждали пистолети-играчки. Той е категоричен, че не са насочвали псевдооръжията  към хора на улицата. След което е последвала проверка на полицаи.

 

„В момента, в който излизат от колата, започват да им се нанасят удари. Съпротива не е имало, затова държа МВР да извадят кадри и да покажат какво се е случило. Единият полицаи блъска и удря Крис, момчето е с яка – видимо е, че има някакъв проблем. Това са оръжия с пластмасови съчми. Те си слагат мишена и си стрелят, нито е бойно оръжие, нито е противозаконно”, допълни бащата на другото пострадало момче.

Адвокатът на момчетата е категоричен, че има превишаване на полицейските правомощия при задържането.

 

„Имаме повдигнато обвинение за хулиганство по отношение на Кристиян, който реално си е играл с пистолета в колата. Явно съвестен гражданин се е обадил на 112 и е предупредил за момче с оръжие, а полицията е реагирала първосигнално – дошли са пет патрулки и два мотора”, заяви адв. Николай Петров.

 

От МВР твърдят, че при ареста на момчетата не е употребявана физическа сила.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 4370 |11.06.2019 Пак вълнения около ”Стратегия за детето”, родители настояват за оставки . 0| 4079 |11.06.2019 ВКС отказа на Цацаров да пусне петимата полицаи, осъдени за смъртта на Чората . 5| 4084 |11.06.2019 Освободиха Голунов и уволниха арестувалите го полицаи в Русия . 1| 3897 |09.06.2019 Подкрепа за осъдените полицаи по случая ”Чората”

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads