Реклама / Ads
0| 4568 |28.12.2014 НОВИНИ

Родителите на прегазения Паоло поискаха по-висока присъда за шофьора

.
Родителите на 4-годишния Паоло, който бе прегазен с джип на 2 юни в Стара Загора, искат по-тежка присъда за шофьора, който го уби. Две от страните в делото за смъртта на момченцето обжалват присъдата на шофьора Георги Сапунджиев от 40 месеца затвор.
 

 Решението на Старозагорския окръжен съд бе обявено на 21 ноември. Жалби пред Апелативния съд в Пловдив са депозирали както адвокатите на почернените родители Красимира и Иван Иванови, които са частни обвинители в процеса, така и на ответника Сапунджиев, съобщава „24 часа”.Прокурорът по делото Румен Арабаджиков, който в началото поиска 6 години и половина затвор за шофьора, не е протестирал присъдата.

 

До нея се стигна, след като Сапунджиев призна изцяло вината си и поиска делото да се гледа по съкратената процедура. Така съдът е задължен да намали присъдата с 1/3. Сапунджиев също бе лишен за 5 г. от правото да шофира. Той трябва да плати 10 500 лв. на ищците за адвокатски хонорари, както и съдебните разноски по делото. Съдът му наложи забрана да напуска страната, но измени мярката му за неотклонение на 1500 лв. гаранция.

 

Шофьорът бе осъден за причиняване на смърт по непредпазливост на кръстовище, а не на пешеходна пътека, както бе първоначалното обвинение. Алкохолната му проба се оказа отрицателна.

 

Тежкият инцидент стана в района на кръстовището между улиците „Цар Симеон Велики” и „Кольо Ганчев” - място, което старозагорци от години знаят като пешеходна зона. Преди да удари детето, Сапунджиев нарушил пътен знак, който забранява на автомобилите да навлизат на това място и от двете посоки.

 

Случаят породи спорове между юристи за правната тежест на понятието “пешеходна зона”, каквото не съществува в закона. Оказа се, че в момента на трагедията пешеходната част от централната улица “Цар Симеон Велики” дори не бе маркирана с пътни знаци като място за пешеходци, подобни знаци бяха монтирани след това. От няколко дни районът вече е преграден от общината и с бетонни кашпи.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5112 |10.12.2014 Все повече хлапета отвлечени от родителите си . 4| 4565 |21.11.2014 3, 4 години затвор за шофьора, прегазил Паоло . 0| 4658 |21.11.2014 Искат 6,5 г. затвор за шофьора, прегазил Паоло . 0| 4414 |21.11.2014 Убиецът на 4-годишния Паоло си призна за виновен

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads