Реклама / Ads
9| 4877 |04.01.2012 НОВИНИ

Роднини на цар Киро пак плашат с убийство

.
Жалба за заплахи за убийство е подал в Районното полицейско управление (РУП) в Асеновград Петко Кирчев от село Катуница. Тя е срещу племенника на Кирил Рашков ("цар Киро") - Георги Илиев и сина му.
 


В жалбата Кирчев твърди, че двамата са му отправяли закани по телефона на 30 декември. Тогава е било установено, че Георги Илиев краде ток за дома си от близкия трафопост.

Според Кирчев роднините на Кирил Рашков са сметнали, че той е сигнализирал на полицията за кражбата. По телефона те му крещяли: "Ще ти отрежа главата!"

На 31 декември прокуратурата образува досъдебно производство за кражба на ток от роднините на Кирил Рашков. Установено бе, че на електромера на жилището му на ул. "Свобода" е било въздействано, за да не се отчита напълно използваната електроенергия.

Полиция и екипи на компанията ЕВН се събраха на 30 декември в центъра на Катуница по сигнал за кражба на ток от трафопоста в близост до една от къщите на Рашкови. Тогава Георги Илиев не беше задържан заради липса на достатъчно доказателства срещу него. 

в Катуница не за първи път се отправят обвинения в заплахи за убийство.

На 22 ноември 2011 г. Кирил Рашков-младши бе осъден на 8 месеца лишаване от свобода, след като бе признат за виновен по обвинение за заплаха за убийство, отправена към Веселин Христев от Катуница.


Кирил Рашков-младши е отправил заплахите минути преди инцидента в Катуница на септември, при който загина 19-годишният Ангел Петров.

На 5 декември Районната прокуратура в Асеновград внесе обвинителен акт срещу самия Кирил Рашков за закана за убийство. Делото е насрочено за 23 януари 2012 г.

Разследването срещу Рашков започна по сигнал на Веселин Христев от  Катуница и приятелкaта му Иванка, че били заплашени пред дома им от ромския тартор.


А още на 6 ноември миналата година синът на Кирил Рашков - Ангел Рашков заяви, че ще подаде жалба за опит за убийство. Бил нападнат от жители на Катуница, които го замеряли с камъни, и бил ранен.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 21| 5154 |02.09.2011 НАП: Роднините на Цветанов са чисти . 20| 5933 |01.07.2011 Собственици в Бояна плашат със съд премиера . 103| 6233 |24.05.2011 Сидеров смята, че се плашат от Атака! . 14| 7428 |09.12.2010 Изкукали юристи плашат и разсмиват пред очите на Темида

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads