Реклама / Ads
4| 5163 |21.01.2009 НОВИНИ

Роклята на М. Обама и колапсът на Кенеди развълнуваха САЩ

.
Тоалет в жълто - най-актуалния цвят за 2009 г. - и прическа в стил Жаклин Кенеди напълниха очите на американците, които одобряват начина на обличане на новата си Първа дама.
 

Поколения наред първите дами на Америка волю–неволю играят ролята и на манекенки на американските дизайнери, въпреки че две от тях – Джаки Кенеди и Нанси Рейгън, са имали и напълно професионално отношение към модата.

kletva_obama_6.jpg

Запознати твърдят, че подобна участ – като на предшественичките й – не може да избегне и новата Първа дама – Мишел Обама. Неслучайно милиони погледи бяха и тепърва ще продължат да бъдат вперени в облеклото на Мишел. В предизборната кампания съпругата на Барак Обама се появяваше в костюми с панталони и поли, често от копринен шантунг.

Кого ще предпочете за тоалета си на официалната церемония Мишел Обама - млад дизайнер или утвърдено име – беше един от най–вълнуващите въпроси за множество медии. "Празничната рокля на всяка Първа дама е вплетена в културната индентичност на Америка също толкова, колкото и рубинените пантофки на Дороти от мюзикъла "Магьосникът от Оз", тя се превръща в част от историята на страната" отбеляза правдиво вестник "Чикаго трибюн". "Страната не се е вълнувала така от облеклото на Първата дама още от времената на Нанси Рейгън, което със сигурност поставя голям натиск върху Мишел", коментира главният редактор на американско модно издание. Редом с тоалета, винаги се фиксира и прическата, но и тук новата Първа дама знае какво се иска от нея - прическата на 44-годишната юристка, учила в Принстън и Харвард, не само че подчертава нейната женственост, но и напомня на стила на Жаклин Кенеди.

kletva_obama_1.jpg kletva_obama_2.jpg kletva_obama_3.jpg

В крайна сметка за тържествената церемония по всъпването на съпруга си в длъжност г–жа Обама заложи на жълтото, което преди известно време модните дизайнери провъзгласиха за най–актуалния цвят на 2009 г. Смела постъпка за мнозина, но не и за нея, защото така тя постигна много ефектен контраст на цветовете, който позволи роклята да подчертае приятните й черти и същевременно да не се загубва. Разбира се, тоалетите на Мишел тепърва предстои да стоят в светлината на прожекторите и да се коментират.

И още една тема развълнува американците около официалната церемония – здравето на някои сенатори, които дали от вълнение, дали по здравословни причини не можаха да понесат тържествата в идеална кондиция. Сенатор Едуард Кенеди колабира на официалния обяд по встъпването в длъжност на Барак Обама в Конгреса и бе откаран от линейка в болница, но сега вече е в съзнание. Още един сенатор, 91-годишният Робърт Бърд, също напусна банкетната зала по здравословни причини, но според информации, и той вече се чувства добре.  

kletva_obama.jpg kletva_obama_4.jpg obama_kletva.jpg

снимки REUTERS

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 20| 4972 |21.01.2009 Първанов пише писмо на Обама . 0| 4583 |20.01.2009 Над библията на Линкълн се кълне Обама днес . 11| 4935 |20.01.2009 Барак Обама влиза днес в Белия дом официално . 19| 5025 |05.01.2009 Момичето на Обама в царските листи

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads