Реклама / Ads
21| 5350 |02.03.2016 НОВИНИ

Роман Василев: България е на първо място по дела за корупция

.
Роман Василев
Не съм убеден, че Румъния има по-добри резултати от България, каза по bTV бившият заместник-градски прокурор на София Роман Василев. По думите му системата на правораздаване у нас и в северната ни съседка не е коренно различна.
 

България е на първо място по внесени дела за корупция и работа по отношение на корупцията, като се вземе статистиката за период от 5 години, посочи бившият зам.-градски прокурор.

 

Първият осъден политик е Фидел Беев. Владимир Кузов е следващият депутат. Има 7-8 съдии, прокурори, следователи, председатели на агенции, изреди той.

Винаги се занимаваме закъсняващите влакове, а не с тези, които идват навреме, заключи Василев.

 

Според него в момента не наблюдаваме битки в полето на съдебната система, а може би така се представят. По негово мнение няма битка и между главния прокурор Сотир Цацаров и шефа на ВКС Лозан Панов, а само изказване на позиции.

 

Според Василев направените промени в Конституцията са математически. „Някой сети ли се да погледне бавното движение на делата, връщането на делата, някой сети ли се, че по времето на министър Маргарита Попова и Диана Ковачева имаше един нов Наказателен кодекс, нов НПК. Реформата тръгва от МВР, прокуратура, съд, няма как да тръгне отгоре надолу. Не може разследването да не се променя и в същото време да искаме да се промени крайният акт”, подчерта той.

 

Роман Василев не пожела да дава оценка на главния прокурор Сотир Цацаров.

Бившият заместник-градски прокурор на София коментира, разговорите между бившите съдийки Владимира Янева и Румяна Ченалова, станали известни като разговорите между „двете каки”, е на изключително ниско, булевардно ниво. Още по-жалко, че на доста високи позиции говорят по този начин и се държат по този начин, коментира Василев.

 

От 2 години той е извън правораздавателната система и в момента работи в много голяма международна компания. Стресът не е такъв, какъвто беше през последните 10 години, призна Роман Василев.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 137| 9159 |01.03.2016 Ю. Исаков: Русия не получава и сантиметър от войната за Освобождение на България . 8| 5155 |01.03.2016 Ерменков: В България има изкривен пазар на горива . 16| 5124 |01.03.2016 Схемата с гориво от ИДИЛ в България-засечена от сателитни снимки от САЩ и Русия . 9| 5277 |29.02.2016 Психолог: Училището в България е мъчилище за много деца

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads