Реклама / Ads
33| 8779 |04.07.2020 НОВИНИ

Роман Василев за „Осемте джуджета“: Това са силно преувеличени неща

.
Роман Василев
Аз съм реалист и вярвам на фактите. Следовател Петьо Петров /бел. лед. Пепи Еврото/ инициира среща с ръководството на прокуратурата и предостави жалба. Защитата се опитаха да изкарат кой е инициатор на това нещо. Търсещата страна не е следовател Петьо Петров. Не може, когато няма повдигнато обвинение, да се пише, че Петьо Петров е провокатор към подкуп.
 

Това каза бившият шеф на СГП Роман Василев по БТВ по повод делото срещу бившия военен министър Николай Цонев. Той определи разследването „ Осемте джуджета“ като: „Силно преувеличени неща“.

 

По повод думите му казани по време на ареста на Цонев, Василев, подсмихвайки се, Василев обясни: "Как да ви кажа…няколко пъти съм го коментирал този въпрос. Случват се такива неща. Когато отиваш да арестуваш един човек, ти му нарушаваш правата. Имаше информация, че въпросното лице има оръжие. Има пресилени думи, но този запис той не е правен ей така последователно. Не е ползван целия запис. Нали не смятате, че съм поканил да се снима тази сцена“.

 

Той допълни: „Не се връщам на места, откъдето съм си тръгнал. 25 години работя в тази сфера. И преди прокуратурата не е била обичана. В медиите бях на първа страница за щяло и нещяло. Бяхме като пионери. Ние бяхме лошите, защото бъркахме в неща.

 

Честно да ви кажа малко ми е странно, аз съм пристрастен към прокуратурата, но ще ви кажа от опита си. Имаше сигнал на НАП и предишният президент Плевнелиев, започнаха да му се извършват проверки. Направихме го малко конспиративно. Преди прокуратурата да се е произнесла, мисля, че са силни думите на Румен Радев. Нека да се стигне до някакъв резултат и тогава да се види. Не може да се каже: Всички са маскари. Във всяка гилдия има маскари", допълни той.

 

Относно публикуваните чатове от прокуратурата, Роман Василев каза: "Дадоха на един политик /бел. ред. Цветан Цветанов/ да се чете СРС-та. Най-вероятно това има цел. Не искам да се мисли, че това се прави видите ли да се види ние какво правим. По наше време също са правени такива неща. Ние на няколко пъти играехме игра с „Наглите“ и в крайна сметка ги хванахме. Пускахме определени съобщения. Аз ръководих операцията. Със СДВР се стигна до това да ни дадат тази информация.

 

Това не е игра, а стратегия. Учуден съм на г-н Бобоков за ходатайствата. Във ВСС има инструкция за оценка на качествата. Аз може да съм лош за много хора, но има други, които оценяват качествата.  Това са приказки от шипковия храст. За назначаването се искат качества. Аз съм почнал от най-ниското начало. На мен ме извика главния прокурор и ми предложи. Аз не помня да отиде…кой да отиде…. Ако аз не ставам за нищо… може да има коментари, питания, проучвания. Но един ръководител няма да вземе лице, което за нищо не става".

 

Припомняме ви, че държавата плати на Николай Цонев 108 000 лева за репликата на Роман Василев към него по време на ареста му през 2010 г.: "Понеже си абсолютен престъпник".

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 29| 38840 |03.07.2020 Нотариус от „Осемте джуджета“ валидира скандални сделки за „Дунарит“ и „Полиграфията“, свързани с Делян Пеевски /документи/ . 20| 14742 |02.07.2020 Само във Фрог: Адвокат от „Осемте джуджета“ – бивша секретарка на Пепи Еврото и дъщеря на магистрат от ВКП . 19| 15518 |02.07.2020 Декларация на Цветан Василев и поискан отвод вбесиха съдийката по ”КТБ” и тя си тръгна /документ/ . 17| 9352 |24.06.2020 Спецсъдът отказа да изслуша Цветан Василев по „Делото КТБ“

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads