Реклама / Ads
6| 5548 |20.02.2011 НОВИНИ

Роми от Гюлинския род убили старица по време на грабеж

.
Трима роми от Гюлинския род са задържани за убийството на 88-годишната жена Айша от новопазарското село Памукчии, станало на 17 февруари.
 

Това съобщиха на пресконференция по-рано днес от Областната дирекция на МВР-Шумен.

Възрастната жена е починала от травми нанесени и от бой от тримата, които влезнали в дома й, за да я ограбят, но не открили нищо ценно. Те проникнали в къщата, за да търсят бакър. Аутопсия на тялото установила причините за смъртта. съчетана травма и фрактури на челюст и ребра, както и разкъсан бъбрек.

Двама от арестуваните - 43-годишен мъж, с прякор Домусчията, и 20-годишен младеж, с прякор Кьорчо, са баща и син. Третият задържан е 33-годишен мъж познат като Маджара. Тримата са известни на полицията и на живеещите в околността с многото си криминални прояви. Срещу тях се водят общо 32 съдебни дела и 23 криминалистични регистрации.

След проведени оперативни мероприятия и множество разпити на жители на село Памукчи, близките села и изясняване на алибито на хора от кримиконтингента, служителите на реда вчера са задържали тримата роми в село Преселка. Установено е, че по-рано през деня на убийството тримата мъже, заедно с друг 63-годишен мъж са влизали в дома на възрастната жена, като от мазата й откраднали кабел. По-късно тримата заподозрени се върнали в с. Памукчи с лек автомобил „Опел” с намерението да ограбят старицата. Те били с маски и ръкавици.
Проникнали в къщата през прозорец, но Айша ги усетила, за да не повика помощ един от тях я хванал за врата и с длан запушил устата й. Според обясненията им най-младият от тях държал жената, за да не вика, а останалите двама преровили къщата за ценности и пари. „Тримата описват извършеното по един циничен начин. Накарали бабата да се закълне в Корана, че няма скрити пари”, обясни говорителят на шуменската полиция Десислав Райчинов. Ромите обяснили, че деянието е продължило около 10-15 минути.

Излизайки от къщата на жената в контейнер, намиращ се в близост са изхвърлили ръкавиците и маските, с които извършили престъплението. По-късно в село Преселка укрили и дрехите, с които били облечени. Освен за откраднатия кабел не е изяснено тримата да са взели нещо друго от дома на Айша, стана ясно от думите на комисар Любомир Христов - директор на ОД на МВР-Шумен. По-думите на полицаите, само преди месец Домусчията е излязъл от затвора, където лежал за кражба. Другият задържан Маджара е на свобода от 2009 г., а най-младия Кьорчо няма ефективна присъда, но е познат на служителите на реда от 13-годишен.

Тримата роми са оставени в ареста за 72 часа, работата по случая продължава, като ще се изяснява съпричастността им към други престъпления в региона. Те са привлечени като обвиняеми за нанасяне на телесна повреда довела до смърт.

Ромите от Гюлинския род са известен в новопазарско с многобройните си престъпления, преди години те дори пребили кметът на село Преселка.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 4980 |02.02.2011 Заради 200 лв. убили семейството от Хотанца . 0| 5070 |29.11.2010 65 млн. души са загубили личните си данни от кибератаки . 4| 5862 |21.11.2010 Катастрофи погубили над 20 хил. души . 7| 5568 |20.09.2010 Студ, глад и насилие убили над 200 сираци

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads