Реклама / Ads
16| 5897 |04.09.2012 НОВИНИ

Роми пренасяли новата пратка от кока

.
Собственици по документи на яхтата, на борда на която бяха открити 500 килограма кокаин, се водят българи роми, които дилърите на кока използват за бушони.
 

Бандата е била следена месеци наред и ударена в момент на прехвърляне на стоката. Четиримата нашенци бяха арестувани при съвместна операция на родното МВР, испанската полиция и британската служба за борба с организираната престъпност преди 3 дни, съобщи вътрешният министър Цветан Цветанов.

Мулетата на дрогата са трима мъже и една жена. 500-те килограма кокаин мъжът и жената натоварили в една от яхтите на пристанище на южноамериканската държава Суринам преди седмица. Луксозната лодка тръгнала с дрогата към Канарските острови. Там по план коката трябвало да бъде изхвърлена в морето, където друга яхта, отново регистрирана на името на българин, да я закара до испанската провинция Галисия.

С помощта на специални разузнавателни средства и сателити обаче целият маршрут на двете лодки бил следен от властите. Те обаче изчакали втората яхта да отиде до първата, така че участието и на другите двама българи в наркоканала да бъде документирано.

В момента, в който двете лодки застанали една до друга, арестите започнали. За "Стандарт" Цветанов коментира, че двама от задържаните българи на яхтите имат присъди в Испания преди години, когато били заловени за трафик на над 3 тона хашиш.

След успешната съвместна операция испанските власти обявиха, че с нея е била напълно разрушена "цялата морска инфраструктура на българска организирана група за трафик на кокаин от Латинска Америка за Европа".

Последният удар е продължение на операцията по арестуването на 21 български моряци на кораба "Свети Николай" преди 21 дни. Тогава нашенците бяха спипани с над 3 тона кокаин на борда.

"За пръв път се вземат паралелно на абордаж два плавателни съда в открито море и така се постигна пълното разбиване на банда за трафик на дрога", похвали се още вътрешният министър. Той допълни още, че яхтата, превозвала коката, първоначално е отплавала миналия месец от Испания с курс Венецуела, около бреговете на която бил натоварен белият прах. "Т.е. използвана е абсолютно същата схема като при "Св. Николай", чийто екипаж още е в ареста в Мадрид", обясни още МВР шефът.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 30| 6646 |29.08.2012 Още 500 роми напъдени от Франция . 23| 5103 |27.08.2012 Френски министри идват да ни помогнат за ромите . 19| 5619 |24.08.2012 2/3 от столичани не одобряват новата наредба за паркиране . 15| 6050 |23.08.2012 Заради ромите Франция отваря 150 професии за българи и румънци

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads