Реклама / Ads
2| 4210 |18.10.2019 НОВИНИ

Росен Желязков: С нова тактика отстояваме правата си в преговорите за пакета „Мобилност”

.
Министър Росен Желязков Източник: БГНЕС
Заедно с шестте държави-съмишленички продължаваме да отстояваме правата на българските автомобилни превозвачи в оспорваната политическа и икономическа борба около пакета „Мобилност”, заяви пред бТВ министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Росен Желязков.
 

„Нямаме намерения да отстъпваме от позициите, които вече сме заявили: камионът и водачът да не се връщат на всеки 4 седмици в страната си и да бъдат премахнати т. нар крос-трейд операции, които ощетяват българските превозвачи”, категоричен бе министър Желязков.

 

Водят се три прегодворни цикъла, наричани  „триалози”, в които ще опитаме шансовете си при председателството на Финландия. Министърът на транспорта смята, че сега заедно с другите страни от Източна Европа, които също са ощетени от сегашния вариант на пакета „Мобилност”, прилагаме нова тактика и ще вложим усилията си докрай, за да отстоим интересите на българския бизнес.

 

Разчитаме и на подкрепа от „зелените” в Европейския парламент, след като честото връщане на камиони от единия до другия край на Европа е твърде вредно за околната среда, заяви министърът.

 

Европейското правило „Докато не е решено всичко, нищо не е решено”, остава в сила. Росен Желязков напомни, че 70 % от фирмите в превозваческия бранш са малки или средни, че за тях проектът „Макрон” е убийствено тежък и че автомобилните превози формират близо 6 % от брутния вътрешен продукт.

 

Що се отнася до най-стария болник на българската държава - БДЖ, министър Желязков успокои пътниците, които все още ползват услугите на железницата, че вече са възстановени 21 ж. п. линии, отменени преди двайсетина дни. Безвъзвратно са ликвидирани 4 линии с най-скромен пътникопоток.

 

БДЖ е била принудена временно да закрие линии поради недостиг на локомотиви. В момента министерството създава нова организация за реформиране на ж. п.  транспорта и преструктурира заявките си за внос на локомотиви от Германия.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3813 |17.10.2019 Новата Еврокомисия ще встъпи в длъжност със закъснение . 3| 3942 |17.10.2019 Петър Воденски: Трудно бихме се справили с нова бежанска вълна . 3| 7082 |12.10.2019 Зорница Русинова: Случаят с трите деца, изведени от семейната среда, се използва за манипулация . 5| 4268 |11.10.2019 Георги Свиленски: Борисов провали заседанието от страх от Корнелия Нинова

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads