Реклама / Ads
0| 5273 |19.11.2014 НОВИНИ

Росен Николов няма да замести Иван Искров

.
Владислав Горанов
Председателят на Фонда за гарантиране на влоговете в банките Росен Николов няма да наследи Иван Искров. Това каза пред журналисти в парламента финансовият министър Владислав Горан по пово вчерашната среща между премиера и управителя на БНБ. На въпрос за какъв пост се подготвя Николов финансовият министър заяви, че се подготвя за пост в банковата сфера.
 

УС на БНБ е взел решение да продаде част от кредитния портфейл на банка „Виктория“, съобщи още финансовият министър, цитиран от "Фокус".

 

"Това, което знам е, че УС на БНБ е взел решение да продаде част от кредитния портфейл, с което да осигури необходимата ликвидност, така че Търговска банка „Виктория“ да може да започне да работи като действащо предприятие. По думите му в банката по същество е имало само ликвиден проблем. „Приключването на квестурата означава, че банката се връща в нормалния си живот като действащо предприятие, управлявано от УС. По този начин банката ще отвори и ще започне да работи нормално“, допълни Горанов. Той уточни, че ако вложителите в нея решат, могат да си изтеглят спестяванията без каквото и да е ограничение.

 

„След продажбата на портфейлите, за които има заявен интерес, Търговска банка „Виктория“ ще има достатъчно ликвидност, за да може да възвърне всички влогове и да продължи да функционира. Банката никога не е била с капиталова дупка и със същия проблем, който се констатира в банката с отнет лиценз. Никога не е стояла тема, че вложителите в банка „Виктория“ ще бъдат ограничени и няма да могат да получат средствата си. Те нямат нищо общо с вложителите в КТБ“, обясни още Горанов.

 

По повод запитванията за ценови оферти за външния дълг, Владислав Горанов заяви, че са изпратени такива до най-големите 19 европейски и световни банки.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 13| 5227 |19.11.2014 Н. Ненчев: Няма да оттегля кандидатурата на Орхан Исмаилов . 2| 4215 |19.11.2014 Цените на тока и парното няма да скочат заради блокираните пари в КТБ . 0| 4602 |18.11.2014 Няма да има промяна на местните данъци и такси в София през 2015-а . 3| 4588 |18.11.2014 М. Миков: Няма да подкрепим актуализацията на бюджета

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads