Реклама / Ads
6| 4367 |10.04.2008 НОВИНИ

Ю. Рот: България имитира реформи пред ЕС; К. Янсен: Вече не вярваме!

.
Германският разследващ журналист Юрген Рот обяви, че има преки връзки между подземния свят и органите на властта; Eкспертът-криминалист Клаус Янсен иска разследваща комисия за Р. Петков.
 

rot.gifГерманският разследващ журналист Юрген Рот заяви тази сутрин по ТВ 7, че мафията здраво се е оплела в държавата и недоумява как българите, които били толкова горди хора, търпят това положение. Особено във Варна, добави той имало преки връзки между подземния свят и органите на властта. Frognews.bg напомня, че Черепа, ТИМ и борците са герои на книга, написана от Рот в Германия. Още преди да напише книгата си самият Рот е пребивавал в България, провел много разговори и установил, че някогашните тайни служби, най-вече разузнаването и военното разузнаване, държат страната здраво в ръцете си. Рот казва, че точно те контролират най-вече икономиката. Той се познавал и с писателя на мутрите Георги Стоев, който беше прострелян смъртносно в София в понеделник. Стоев му подсказал за тези обвързаности, но тогава Рот буквално не повярвал. Германският писател обяви, че ЕС е сериозно притеснен от случващото се у нас, че вече дори и не хвали България за приетите закони, защото и от най-добрите закони няма полза, когато ги прилагат хора, на които не може да им се има доверие.

Като единствен изход от ситуацията със скандала в МВР Клаус Янсен, председател на германската федерация на следователите сочи създаването на неутрална комисия, която да разследва дали министърът на вътрешните работи Румен Петков е имал връзки с лица от организираната престъпност или не. По Дарик радио той каза, че няма обяснение за това какво точно се случва в българското МВР в момента, но за останалата част от Европа е много трудно да си сътрудничи с правителство, което очевидно има проблеми в собственото си министерство на вътрешните работи.

klaus_jannsen.jpgПреди две години Клаус Янсен беше изпратен от Европейската комисия за последната партньорска проверка у нас по глава „Правосъдие и вътрешен ред”, преди доклада за напредъка на страната ни за членството в ЕС. Тогава той написа 26 препоръки за подобряване на работата на МВР в България и влезе в сериозен задочен скандал с МВР шефа Румен Петков.

Frognews.bg

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 4941 |05.04.2008 България иска американска противоракетна отбрана . 6| 5223 |27.03.2008 Волен Сидеров изплаши премиерите на България и Турция . 30| 4784 |23.03.2008 Министър сравни Освобождението на България с независимостта на Косово . 8| 5357 |21.03.2008 Посланик Вучетич напуска България; прогнозира "последствия"

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads