Реклама / Ads
4| 4875 |10.09.2009 НОВИНИ

Рудик Казарян се спаси с подписка

.
Апелативният съд измени мярката постоянен арест в подписка за Рудик Казарян, обвинен в поръчка на взрива срещу своя кум Явор Мандраджиев в Разлог.
 

“Аз съм невинен нищо не съм извършил”, заяви Казарян преди заседанието.

Frognews.bg припомня, че при експлозията на заложения в гаража взрив загинаха жената и едно от децата на Явор Мандраджиев, другото дете бе ранено и откарано в болница.
Когато разбрал за взрива, Казарян веднага потърсил Явор, но той не му вдигал, казва обвиеният и признава, че между двамата продължава да има конфликт.

В основата на конфликта е сума от 16 000 лева, която Явор Мандраджиев дължи на Казарян с уговорката, че до една година ще я върне. Очаква се разследващите да обявяват за какво е заета сумата.
За дължимата сума, която Явор трябва да възстанови на обвинения, има внесена жалба в прокуратурата. Жалбата е подадена в началото на август, след което е оттеглена, тъй като двамата си били уточнили взаимоотношенията.
„Аз искам спокойно да живея. Имам две деца, жена", заяви още арменецът, като добави, че помага и на майка си и брат си в Армения.

Апелативният съд постанови Казрян да бъде незабавно освободен, защото все още няма доказателствена основа за решението на Благоевградският окръжен съд.

Показанията на Явор Мандраджиев пред разследващите, че неговият кум Казарян е единственият, който интерес да поръча взрива, заради конфликта помежду им, нямат характер на доказателство.

Според апелативните съдии, резултатите от полиграфското изследване, на което е бил подложен арменецът, не могат да бъдат приети за годни доказателства. Световната съдебна практика показва, че детекторът на лъжата е само спомагателно средство за разследващите и може да има само насочващо значение.

Тепърва предстои да се изследват веществените доказателства, намерени на местопрестъплението. Все още няма и изготвени експертизи.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 5114 |22.08.2009 Наши спасиха немски туристи от пламъци в Дунав . 15| 5652 |30.06.2009 Ройтерс: Българите чакат спасител от чумите си . 1| 6145 |17.04.2009 Днес е Разпети петък, скърбим за Спасителя . 0| 4981 |25.03.2009 Празнуваме благата вест за идването на Спасителя

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads