Реклама / Ads
21| 8366 |16.10.2011 НОВИНИ

"Рулетка" по Нова тв се завъртя около взривовете и журналистиката

.
“Рулетка” по Нова ТВ се завъртя по скандалната тема: Защо взривяват журналисти и медии. Като основни играчи водещите бяха поканили разследващи журналисти и жертви на атентати.
 

 

Маргарита Михнева отправи стрелите си към съдебната система, където се проваляли опитите да получат справедливост и наказание според закона нападателите на журналисти. Тя разказа, че преди години била поръчана да бъде залята с киселина. МВР и разследващите си свършили перфектно работата, имало СРС-та и свидетели, но като се разбрало, че поръчката идва от зета на председателя на парламента Йордан Соколов, делото било прекратено.

 

Бяха наели Александър Стокарьов, бодигард на Славчо Христов, да ме залее с киселина и за да спра да говоря, обвини Михнева.

 

Петьо Блъсков също разказа как от 20 години очаква хората, които са взривили мерцедеса му, да бъдат арестувани и съдени.


Тогава Йордан Соколов като министър на МВР ме обвини, че съм си взривил сам автомобила. А инцидентът стана пред къщата ми, вътре беше бременната ми съпруга, която роди само два часа след стреса.

 

В графата на неразкритите атентати срещу журналисти е и избухналата бомба пред дома на Васил Иванов от Нова ТВ. Той също потвърди, че до днес нямало официално обвинени, но се знаело откъде идва поръчката. Иванов обаче подчерта, че неразкритите атентати далеч не са проблем само на това управление. Той припомни, че могат да бъдат посочени и други подобни случаи, като този с Диков и "Галерия"

 

В българските медии има жестока цензура, както по времето на Жан Виденов. В случая със Сашо Диков няма никакъв Алексей Петров и всички тези манипулации са измислени, както и цялото дело “Октопод”, заяви свалената от ефира на бТВ Светла Петрова.  Тя се включи по темата като обществен защитник на Трактора и нападна управляващите и ГЕРБ като основни виновници за създаващото се напрежение в държавата. Според нея храмът на журналистиката бил пълен с търговци, а гилдията я нямало.


Петрова изманипулира как Сашо Диков и неговата телевизия били останали единствените, които имали смелост да отразяват истината. Така де факто обвини всички останали колеги, че са “поръчкови манипулатори”. Журналистката обаче премълча как самата тя е била жертва на атентат, след като в студиото на “Сеизмограф” говори обвиняем по делото “Чората”. Малко след предаването семейният автомобил на Светла Петрова бе показно запален пред дома й. Инцидентът обаче бе скрит и потулен. Боркинята срещу престъпността днес не пожела да коментира  също защо правителството на Сергей Станишев и тогавашният вътрешен министър Румен Петков не си свършиха работата да разкрият атентаторите.

 

Стига с тоя Алексей Петров, защо му се отделя такова внимание и трябва ли да занимаваме с него цялото общество. За неговия случай обяснения трябва да дават пред обществото бившите премиери Сергей Станишев и Иван Костов. Точно те го използваха като доверен човек на властта за специални акции и операции, обясни Маргарита Михнева. Според нея Станишев пращал Трактора да урежда приватизационни сделки с Варненската корабостроителница, а Костов го ангажирал с държавни задачи в "Кремиковци".

 

Избликът й стана повод в ефира да бъде включен по телефона и самият Алексей Петров.

 

Не съм бил обвързан с никакви партии, политици и премиери. Изпълнявал съм само служебните си задачи, измъкна се Трактора. Той нападна за пореден път премиера Борисов и правителството, обвинявайки ги, че покровителстват тероризма в България.

 

Според него взривовете са политически мотивирани и са дело на едни и същи хора. Петров разкри, че Бойко Борисов е заявил на собственика на Канал 3 Величко Найденов, че знае кой е взривил колата на Диков.

 

Тогава да го каже, настоя кандидатът за президент и основен обвиняем по делото “Октопод” Алексей Петров.

 

За пореден път Петров използва безплатно предоставения му ефир, за да се изкара жертва на политически заговор.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 186| 19168 |09.01.2011 Кулезич извади от равновесие Сашо Диков в "Рулетка" . 0| 4631 |22.06.2010 В Етрополе завъртяха втора серия „Лихварите” . 26| 4468 |06.01.2009 Завъртяха ни кранчето на газта тотално . 30| 4835 |20.11.2008 Мистериозен документ на турски се завъртя в ТВ студио

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads