Реклама / Ads
0| 5848 |18.07.2017 НОВИНИ

Румен Гечев: Лиляна Павлова е имала пълно основание да уволни Боршош

.
Източник: БГНЕС
Предложихме Мирослав Боршош, както и председателите на Съвета на директорите на НДК, да дойдат и да чуем и тяхното мнение, защото при демокрацията сме длъжни да изслушаме мнението на всички, в това число и на тези, които са подозирани в закононарушение.
 
Това заяви депутатът от БСП Румен Гечев след закритото заседание на Временна комисия за установяване на факти и обстоятелства при разходването на средства, предоставени целево на НДК за подготовка на българското председателство на Съвета на Европейския съюз.

"Против предложението бяха само колегите от ГЕРБ. Те не се съгласиха, но ние събрахме 10 гласа и директорите ще дойдат на изслушване в понеделник. От документите, които прочетох и това, което каза г-жа Лиляна Павлова, според мен тя каза истината. Институцията, която показва „кой крив, кой прав“ е съдебната система. Трябва да кажа, че тя е имала пълно основание незабавно да уволни Мирослав Боршош. Въпросът е защо той стои там 2 години и нещо, носейки по 8-9 млн. загуби на НДК, което дотогава е било на печалба. Той го е наследил с 6 млн. лева и изведнъж се появяват едни загуби за милиони, които са за сметка на българския данъкоплатец“, каза още Гечев.

"Мирослав Боршош обяви, че му е оказван натиск и ние ще го питаме в понеделник кой му е оказвал натиск. Не смятам, че Боршош е действал сам. Едва ли има нормален човек, който смята, че той е действал сам. Този, който го е назначил, е очаквал съответната отплата. Това при обществените поръчки не е ли ясно“, попита депутаът.

"С колегите от ГЕРБ гласувахме въздържали се, защото вече разполагаме с цялата информация, която бихме могли да получим от лицата, които ще бъдат изслушани и поканени", каза депутатът от ГЕРБ Диана Йорданова, която е председател на комисията. "Вече получихме информация от ресорните министри, както и от представители на компетентните органи, в чиито правомощия са разследванията и следствията. В комисията са предоставени изключително голям брой документи, от които всеки един надлежно би могъл да се информира. Нашата задача е единствено да съберем и да анализираме информацията, която да предоставим до медиите, а по този начин да стигне и до гражданите“, поясни тя.


"Следващото заседание на комисията ще е във вторник от 14.00 часа. На него ще бъде обсъден докладът за дейността на комисията. Така че, в сряда или в четвъртък, съобразно графика на пленарна зала и законопроектите, които ще се гледат, докладът да бъде приет от народните представители. Една от препоръките, които ще дадем, вероятно и всички членове на комисията ще излезем със законодателна инициатива, е да възложим на Сметна палата извършване на проверка относно целесъобразното разходване на средствата, с които е увеличен капиталът на НДК“, каза още Диана Йорданова.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 5298 |18.07.2017 Румен Радев даде СЕТА на Конституционния съд . 0| 5461 |12.07.2017 Лиляна Павлова: Спекулация е, че ще изгубим председателството си на ЕС . 3| 5842 |11.07.2017 Николай Радулов: Службите са инструмент на управлението . 4| 5518 |06.07.2017 Румен Радев скастри парламента: Прави се опит за политизация на армията

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads