Реклама / Ads
3| 4199 |27.09.2017 НОВИНИ

Румен Гечев: Някой неистово иска да измести ”Емко” от пазара

.
На изслушването на министъра на икономиката Емил Караниколов БСП най-после се сети, че е опозиция и се осмели да надигне глас срещу произвола на държавата и натиска върху две частни фирми.
 
Според Румен Гечев с действията си правителството излага на огромен риск бъдещето на българската оръжейна индустрия и то в момент, когато са се отворили пазари и има търсене на нашата продукция.

„За нас е очевидно, че има пряка връзка между сагата около придобиването на „Дунарит“ и внезапните масирани проверки на ЕМКО. Някой неистово иска да измести "Емко“ , заяви Гечев.

По думите му, със своите непремерени и нелогични действия правителството на Борисов излага на огромен риск бъдещето на българската оръжейна индустрия. „Защото провалът на договора за доставка на оръжие за десетки милиони долара ще представи родните фирми като ненадежден партньор. Доверието е фактор с изключителна тежест в оръжейния бизнес“, каза още той.

По думите му е абсолютно неприемливо правителството да противопоставя държавни и частни фирми. „Абсурдно е правителството да създава изкуствена вътрешна конкуренция между нашите фирми, която застрашава изпълнението на договорните ни задължения, защото зад тях стои България, а не отделна фирма“, категоричен бе той.

"Българското правителство трябва да подкрепя всеки български производител в усилията му да печели договори в чужди страни.  Още повече, ако става въпрос за спечелен договор с една огромна държава, с огромни количества на потребяване на такъв тип продукти, свързани с отбраната в една изключително жестока конкуренция. При провал на изпълнението на договора и загуба на този голям пазар, отговорността ще бъде ваша“, обърна се и друг депутат от БСП  Жельо Бойчев към министър Караниколов.

Междувременно стана известно, че собственикът на „Дунарит“ и главен пострадал от ситуацията  Емилиян Гебрев не беше допуснат на заседанието.

„Очаквах да бъда поканен, но не бях, даже ми казаха, че не е желателно да бъда там, защото това не бил разследващ орган, а парламентарна комисия“, обясни Гебрев пред телевизия BIT.

 

„Изключително важно е да се реши въпросът със спазването на сроковете и дяловете произведена продукция. Стоката е готова, приета за експедиция и може да бъде натоварена на кораб във всеки един момент. Ръководството на „Кинтекс“ никога няма да канселира договор, освен ако някой отгоре не им нареди“, категоричен е бизнесменът.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 11| 5634 |25.09.2017 Румен Гечев: Целта на властта е да плячкосат КТБ, като фалират Дунарит . 9| 6621 |24.09.2017 Плевнелиев: Румен Радев няма да има позиция в ЕС . 13| 9208 |23.09.2017 Чуков: Съжалявам, че подкрепих Румен Радев, все повече затъва в блатото . 3| 6360 |22.09.2017 Румен Радев: Независимостта не е даденост, а поведение и достойнство

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads