Реклама / Ads
23| 7902 |30.06.2013 НОВИНИ

Румен Леонидов: Волен е най-активен срещу правителството

.
Румен Леонидов Източник: Булфото
Роди се политически хермафродит в следствие на политическо инженерство. Не знам дали има същество с три пола. Обаче хермафродитите ги ражда природата, а това същество е мислено. Аз няма как да съм срещу протестиращите.
 

Това коментира поетът Румен Леонидов във „Всяка неделя” по Нова телевизия. За мен е късмет, че има човек като Волен Сидеров в сегашната ситуация, защото той работи най-активно срещу правителството в момента. Дори да се променят изборните правила, едва ли ще има голяма разлика. Аз съм твърдо за мажоритарната система, каза още Леонидов.

„Съмнявам се, че ще дойде правителство на националното утешение – едно тихо правителство между БСП и ГЕРБ, които няма да могат да победят на следващите избори и няколко съперници на господин Сидеров. Нашето общество, което е политически неграмотно, не може да изведе точно и ясно формулировката на исканията си“, допълни той.

Всичко е пишман в тая държава, освен протестиращите. Пишман са и компонентите в тази тройна коалиция – единият влезе в капан, другите пък станаха заложници. Пишман е и опозицията, каза писателят и сценарист Христо Бойчев.

Той е на мнение, че Волен Сидеров е способен да разпусне това правителство, но това няма да е в негов интерес. Правителството дефакто още не управлява, управляват само в парламента, смята той. Българският политик не се отказва лесно от властта. На улицата са млади, интелигентни и амбицирани хора, които трудно ще бъдат излъгани, смята Бойчев. Управляващите вече правят опити да лъжат улицата, каза Леонидов.

Едвин Сугарев е честен човек, но е много емоционален. Бойчев определи поведението му като изнудване. Правителството в тази конфигурация нищо не може да направи сега, защото нямат общественото одобрение. Бойчев изтъкна още, че протестиращите много умело се справят с провокаторите.

На предишния протест имаше изразени биячи, които са свикнали да бъдат бити, които направиха много лоша услуга на обществото, каза Румен Леонидов. С хленчене, че няма какво да се яде не става. Трябват реформи – задължително гласуване, да се прегледа как се финансират партиите, иначе няма да постигнем нищо добро за децата си, каза Леонидов.

Велико народно събрание ще се различава само количествено, но не и качествено, каза Бойчев, така че няма смисъл от промяна в Конституцията сега.

Волен се приближава до нацизма, той не е националист, смята Леонидов. Сега Сидеров си е в правото да стигне до властта. Той пуска сигнали, че България не трябва да е зависима от Европа, тоест трябва да погледнем към Москва. Най-самотните хора в нашето общество са тези, които са гласували за „Атака”.

Вие сте отчаяни, а аз си мислих, че сте гневни, коментира водещият Кеворкян за финал и изрази съжаление, че не е успял да намери по-различна гледна точка със събеседниците си. Аз не съм отчаян, оптимист съм. Синът ми скача по улиците, възрази Леонидов.  
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 93| 7037 |27.06.2013 Волен Сидеров поведе митинг-шествие на "Атака" . 33| 5788 |27.06.2013 Волен влезе в парламента . 87| 5982 |25.06.2013 Румен Петков: Станишев е готов да унищожи БСП в името на председателството и жена си . 49| 6163 |24.06.2013 Волен: Правителството "Орешарски" започна с плана "Сидеров"

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads