Реклама / Ads
18| 5152 |24.10.2010 НОВИНИ

Румен Овчаров: Празното говорене в политиката ме изумява

.
Румен Овчаров
Дясното и лявото в България тотално се объркаха, особено когато става дума за ГЕРБ. Защото управлението на това правителство прилича повече на ляво-десен хаос, а пицата на Дянков, съвсем не е постна, това е един ужасен буламач.Това каза в предаването „Рулетка” по Нова телевизия депутатът от БСП Румен Овчаров.
 

Според него БСП продължава да показва, че е една лява прагматична партия, която се старае да намира правилните решения, да отстоява интересите на хората.

Компроматната война, която се води от дни срещу министъра на вътрешните работи Цветан Цветанов, Румен Овчаров коментира като проява на празното говорене, което все повече взема връх в българската политика и това е изумително. Овчаров изрази съчувствие към Цветанов, предвид обстоятелството, че самият той е бил подложен на подобни атаки.

Според червеният депутат обект на същото празно говорене е и проблемът с енергийната зависимост на България от Русия, в контекстта на договора, подписан между София и Москва за „Южен поток”. Като бивш министър на енергетиката, Овчаров е убеден, че в този момент е безпредметен спорът между русофоби и русофили, че най-важно е да се защитават интересите на страната. Той подчерта, че единствено на принципа на взаимозависимостта България може да бъде енергийно независима.

На въпрос приема ли за истина признанието на министъра на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков, че в България съществува енергийна мафия, Овчаров отговори прагматично: Ако наистина има такава, то тогава министър Трайков трябва да е свързан с нея...Аз обаче не приемам подобна теза. Защото през всичките тези години не беше позволено енергетиката да бъде разграбена, България продължава да има най-добрата енергетика в този регион, в енергетиката винаги са работили професионалисти и никога не е имало място на некадърници.

Що се отнася до информацията на Георги Котев , че в АЕЦ „Козлодуй” се използва отработено ядрено гориво, заради което държавата губи милиони, Румен Овчаров заяви, че подобна теза е несъстоятелна. Причината е, че това би струвало на Русия много повече и не е в нейн интерес. Той припомни, че заради приказките на Котев още преди години държавата е похарчила 300 000 лева, за да бъдат направени изследвания на това гориво в независима шведска лаборатория и БАН, които обаче не са доказали използването на рециклирано гориво.

В хода на разговора бившият съпартиец на Румен Овчаров Пламен Николов заяви в интервю за „Рулетка”, че от 1999 г. съществува връзка между Алексей Петров – Трактора и „Позитано” 20 чрез лидерът на БСП тогава и настоящ президент Георги Първанов, за безнадеждната гоцевизация, в която затъваме през последните 11 години . Овчаров обаче деликатно отказа да коментира тези обстоятелства, но и не опроверга твърденията на Николов.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 12| 5374 |14.10.2010 Румен Петков загуби съдебна битка срещу Юрген Рот . 40| 6297 |05.09.2010 М. Димитров: От кога ГЕРБ слуша Румен Петков за Формула 1? . 26| 6470 |03.09.2010 С Формула 1 Румен Петков сложи динена кора на Борисов . 46| 5204 |20.08.2010 М. Димитров: Б. Димитров е човекът-гаф на бг политиката

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads