Реклама / Ads
8| 5607 |13.10.2017 НОВИНИ

Румен Овчаров: Оборудване за стотици милиони ръждясва в Белене

.
Румен Овчаров
Бях предвидил, че ”Росатом” ще ни осъди за АЕЦ „Белене” и го обявих публично. Заявих, че реакторите ще бъдат закарани в Банкя и ще ги сложат като паметници на глупостта. Борисов след това мое изказване заяви: ”Овчаров да внимава”. Това заяви в предаването „Тази сутрин” бившият енергиен министър Румен Овчаров.
 

Последва ровене по папките за „Белене”, после повдигане на обвинение за Бобов дол. Прокуратурата беше написала, че се плаща концесионна такса за Бобов дол, а тя такава беше отпаднала.

 

Случаите  „Емко” и „Кумгейт” са тясно свързани. Това е моделът на управление на Борисов 3. Проблемът не е „Емко”, а „Дунарит” като стана ясно, че той ще става собственост на Емилиян Гебрев. 

 

„Авионамс” беше взет за жълти стотинки, КТБ лошо се осребрява, това е моделът Борисов.

 

Има абсолютна безнаказаност за хора като Делян Добрев. ГЕРБ управлява от доста време и решиха, че когато те управляват, хората са глупаци.

 

Оборудването за АЕЦ „Белене”, за което България плати 620 млн. евро след съдебно решение, се съхранява при абсурдни условия и може да се окаже абсолютно негодно за вграждане в ядрен реактор.

 

„Част от оборудването е от неръждавееща стомана, част от оборудването, по-голямата, е от перлитна стомана, т.е. ръждавееща”, посочи Овчаров. По думите му, цяла година пристигат от Русия нови и нови компоненти (80% от тях вече са доставени), а едва в навечерието на зимата се търси някой, който да ги консервира.

 

Той посочи, че сега руската страна има възможността да обяви, че оборудването вече е негодно за използване в реактор и така страната ни да се окаже притежател на една изключително скъпо струваща скрап. Според Овчаров при сегашното съхранение на частите по-добър вариант изглежда даже те да си бяха останали в завода производител: „Поне ще имаме документи, че е съхранявано качествено”.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 9641 |04.10.2017 Румен Радев сряза Борисов: Не може да има разбирателство с управляващите в името на корупционен комфорт . 1| 4855 |02.10.2017 Румен Овчаров се сдоби с обвинение от прокуратурата за мини ”Бобов дол” . 5| 5186 |02.10.2017 Румен Радев: Борисов губи контрол над ГЕРБ и я насърчава срещу мен . 2| 4252 |28.09.2017 Захариева: Не съм била на срещата на Румен Радев с Бил Клинтън

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads