Реклама / Ads
42| 5710 |28.09.2012 НОВИНИ

Румен Овчаров: Спечелихме референдума за АЕЦ Белене преди да се е провел

.
Според Румен Овчаров БСП е спечелил референдума за строителството на АЕЦ Белене преди още да се е провел.
 

БСП е основният печеливш от хаотичните движения за АЕЦ Белене. Това заяви депутатът от Коалиция за България и бивш енергиен министър Румен Овчаров от парламентарната трибуна. Овчаров определи идването на американския инвеститор като „кризисен PR на ГЕРБ", предава "Дарик".

„Свидетели сме на поредния епизод от сериала с режисьор Бойко Борисов и ПП ГЕРБ. Този сериал се разиграва вече четири години. Бихме могли да го наречем, ако използваме един цитат на Луис Карол от „Алиса в страната на чудесата": „Като не знаеш къде отиваш, няма как да стигнеш там, където трябва. Можем да го наречем и по български: „Тука има-тука няма". Можем да използваме и класиците на марксизма-ленинизма, чийто почитател е Бойко Борисов, примерно „Крачка напред – две назад". Този път епизодът е за АЕЦ „Белене". Него пък можем да кръстим „Бойко Борисов отвръща на удара". Щеше да бъде смешно, ако не беше тъжно", коментира Овчаров.

По думите му, БСП и левицата е основният печеливш от всички тези хаотични движения, браунови движения, защото Овчаров смята, че червените са спечелили референдума, който инициираха за втората атомна централа, преди да са го провели.

Депутатът изрази мнение, че България не може да е само територия, поемаща рисковете и гарантираща печалбите на чужди инвеститори, които да и са те и допълни, че не е работа на Народното събрание да води преговори и да търси чуждестранни инвеститори, да поставя търговски условия. „Това е работа на Министерския съвет. Ако Бойко Борисов е решил да се отказва от функциите си на министър-председател, то това се прави по начин, който е описан в Конституция - идва тук и си връчва оставката. България няма да остане без правителство", коментира народният представител от БСП.

Румен Овчаров допълни, че Коалиция на България няма да подкрепи предложението на група народни представители от ГЕРБ за мандат на преговори на правителството за АЕЦ Белене. Червените депутати ще внесат собствено предложение.

Овчаров изрази опасение, че действията на правителството и разговорите пред парламента ще окажат влияние върху преговорите с американския инвеститор, ако той е сериозен.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 15| 5912 |21.09.2012 Стоилов удари рамо на Овчаров: Той е висок професионалист в ядрената енергетика . 49| 9394 |14.07.2012 Р. Овчаров: Да бяхме сменили Станишев още през 2009-та! . 51| 10225 |03.06.2012 Румен Петков: Цветан Цветанов е предупредил Брендо . 80| 9020 |29.05.2012 Цветанов: Станишев и Румен Петков да отговарят за мафията

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads