Реклама / Ads
12| 11103 |09.03.2018 НОВИНИ

Румен Овчаров за ЧЕЗ: Борисов и министрите му са корифеи в загубата на арбитражи

.
Румен Овчаров
Този министър-председател на България и това ръководство на енергетиката са корифеи в загубите на арбитражи.Това каза пред камерите на БТВ бившият енергиен министър от БСП Румен Овчаров, коментирайки сделката с ЧЕЗ.
 
"Сделката за ЧЕЗ е замислена като тайна продажба на неизвестни хора, зад които стоят определени лица, които се ползват с подкрепата на държавата. Очевидно е, че има договорка и то с участието на държавата. Това си личи от действията на КЕВР, които отказват да се намесят в сделката, а законът им го позволява. Същото важи и за арбитража. Там също има някакви договорки. ЧЕЗ се опитва да се измъкне от България по терлици в една много сложна ситуация. Влизането на държавата по този лаишки начин в последния момент в сделката е огромна глупост. На Бойко Борисов и корифеите около него трябва да е ясно, че България вече е изгубила арбитража заради тези действия на правителството. Всичко ще е за сметка на потребителите. Ние със сигурност ще бъдем въвлечени в тази сделка, защото ще трябва да плащаме кредитите и арбитража", категоричен беше Овчаров.

Той заяви, че цената на сделката е завишена поне 1,5 пъти.

Какво ще се получи, ако държавата вземе 33% от ЧЕЗ, Върбакова ще има още 33%, и освен това минотарни собственици около "Химимпорт" също имат около 33%, кой тогава ще плаща заемите, попита Румен Овчаров.

Той коментира и сагата около АЕЦ "Белене". "Уморих се да повтарям за АЕЦ "Белене". Световната банка никога не е финансирала атомни проекти. Какво ще си помислят балканските държави - тези българите ни взеха за бунаци. Обявяват този проект за неизгоден и сега се опитват да го пробутат на нас. Няма как да стане това. Оборудването за АЕЦ "Белене" е завито с едни найлони и са вдигнати едни парници. Има една поговорка: Ако искаш някой да не свърши нещо, накарай го да говори за него. Нещата са много тъжни", завърши Овчаров.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 7030 |08.03.2018 Пламен Георгиев – фаворитът на Борисов и Пеевски . 18| 12331 |07.03.2018 Стотици скандират ”оставка” под прозорците на Борисов . 2| 5581 |07.03.2018 Гинка Върбакова: В Прага запознахме „ЧЕЗ а.с.“ с искането на Бойко Борисов . 4| 7383 |07.03.2018 Чешката ЧЕЗ проверява как са изтекли документи към Бойко Борисов

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads