Реклама / Ads
16| 5453 |24.02.2014 НОВИНИ

Румен Петков: Атмосферата в БСП е изключително лоша

.
Напускането на Румен Йончев е много сериозен прецедент в момент, в който търсиш убедителна подкрепа за правителството, напуска твой народен представител, коалиционен партньор. За това аз предупреждавам от месеци, че ще се случи и то по един начин, който е доста притеснителен и обезпокояващ.
 

Това каза Румен Петков от Националната гражданска инициатива АБВ пред Фокус. „Отивайки в нов политически формат, който еднозначно е заявил очакването си за извънредни избори след европейските, тук голям е въпросът за отговорността на председателя на политическия консултативен съвет на Коалиция за България и на изпълнителното бюро на партията.

Независимо от всички сигнали в публичното пространство, от тревогата, която аз и редица мои другари сме изразявали, че се отива на една стъпка на начало на напускане на депутати на парламентарната група, няма нито обсъждане в Националния партиен съвет, нито обсъждане в политически консултативен съвет. Това е един похват на ръководството да се прави, че не забелязва проблемите, което обаче не отстранява проблема. Това е много лош знак за атмосферата в парламентарната група и за неспособността на ръководството да решава такъв тип проблеми.

До онзи ден се отправяха какви ли не хули и клевети по адрес на АБВ, а днес, когато имаме формално напускане на парламентарната група, ръководството се прави, че не вижда този проблем. Тази практика да не се търси и носи отговорност за такива дълбоко погрешни и вредни действия, е изключително лоша и тя ще продължи да създава усещане за нестабилност в БСП и коалицията”, заяви още Румен Петков.

На въпрос как ще се отрази напускането на Румен Йончев на подкрепата на правителството на Пламен Орешарски, Петков посочи: „Очевидно вече има един депутат от Коалиция за България, която е мандатоносителят в случая, който се присъединява към формат, заявил разбиране за извънредни парламентарни избори. Така че това е удар по правителството, върху подкрепата за правителството, но в крайна сметка и министър-председателят трябва да заеме доста по-категорична позиция за някои от действията на трите парламентарни групи, които подкрепят правителството – Коалиция за България, ДПС и „Атака”, завърши Петков.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 26| 6012 |24.02.2014 Румен Йончев: Тайните на политиците трябва да бъдат разкрити . 12| 6367 |21.02.2014 БСП: Напускането на Румен Йончев денонсира споразумението със ЗНС . 20| 5658 |19.02.2014 Румен Петков: Станишев гледа на ПЕС като ООД . 15| 5158 |05.02.2014 Р. Петков: Станишев е поел ангажимент да не се строи АЕЦ "Белене"?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads