Реклама / Ads
14| 5369 |06.10.2009 НОВИНИ

Румен Петков: На БСП й трябва нов лидер - биткаджия

.
Румен Петков Източник: Вяра Йовева
Станишев вече не е такъв, обяви бившият вътрешен министър, според когото винаги преди конгрес на БСП излизали "клеветнически клюки". Зададе ли се конгрес, двамата Руменовци всe нещо са виновни, обобщи той.
 

Да се правят такива бълвочи и клеветнически материали е крайно нелепо и то трябва да бъде преустановено, каза по БТВ по повод скандала Куйович бившият вътрешен министър Румен Петков от БСП. Това са "клеветнически клюки", дословно обяви той и добави, че ще се обърне към прокуратурата, независимо че тя станала "бърсалка".

По мое време опозиционни лидери не са разследвани, врече се Петков. Цвятко Цветков си е приписвал много неща, но нищо от това, което е разказвал по средствата за масова информация, не е вярно, категоричен беше бившият министър. Цветков дойде при мен, за да ходатайства за бъдещата си съпруга и за братята Маринови, които били "наши момчета", а премиерът Станишев знаеше за тези ходатайства, разказа ексвътрешният министър. Петков обясни, че за първото почти се бил съгласил, но отрязал Цветков за Маргините с думите, че те никога не са били момчета на БСП. Един от двамата лъже, бих искал да не е Станишев, коментира по този повод Румен Петков. Справката, изготвена от лицето Папалезов по поръчка вероятно на Цветков, визирала него Петков, президента Първанов и лидера на ГЕРБ Б. Борисов. Петков изрази недоумение защо Станишев, ако е бил в течение на всичко това, се е ползвал от подобни доноси, при положение, че се е облягал на служба като ДАНС.

Зададе ли се конгрес, започват клеветите. Едните са около "връзките" ми с Куйович, а сега поредните са свързани със сметките на Румен Овчаров в офшорни зони, каза Петков и обяви, че скандалът между него и Овчаров е силно преекспониран в медиите. Зададе ли се конгрес, двамата Руменовци са все за нещо виновни, обобщи той.

Срещата ми с братя Галеви донесе информация, която беше полезна за държавата, обясни Петков. По осветяването на Алексей Петров се произнесе съдът и няма нужда от коментар, ние, двамата имаме различни житейски пътища, лаконичен беше ексминистърът от БСП.

Прокуратурата трябва да провери кой от днешните управляващи е вадил и водил Куйович насам-натам до границата и обратно и ако го направи ще излязат интересни неща. Куйович е мотивиран да лъже по този начин, отсече Петков.

Няма да вляза в следващото ръководство на БСП, но партията има нужда от сериозни промени и й трябва нов лидер, който да е биткаджия. Сергей Станишев вече не е такъв, отсече Петков.

Frognews.bg припомня, че днес в Централата на БСП на „Позитано" 20 ще има заседание на ИБ на НС на БСП. "Партизан за бой се стяга", коментират редовите социалисти словесните престрелки между знаковите фигури в червената партия с оглед предстоящия конгрес, за който се предрича сериозна лидерска битка. Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 13| 5475 |24.09.2009 Румен Петков: Куйович лъже, че ми е плащал . 1| 4787 |24.09.2009 Г. Кадиев: Ако трябва, ще вдигна данъците в София . 3| 4611 |20.09.2009 Кокинов:Съдебният процес трябва да се ускори . 2| 4701 |11.09.2009 М. Попова: Трябва воля за съдене

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads