Реклама / Ads
2| 5128 |17.09.2007 НОВИНИ

Румен Петков: Някой някъде седи, бърка си в носа и клевети

.
"Някой седял някъде, бъркал си в носа и написал клеветнически материал за България. Смятам, че това не си струва да го коментирам." С тези думи вътрешният министър Румен Петков описа публикация в ирландския вестник "Айриш екзаминър" зя Варна като мафиотски център.
 
Петков бе в морската ни столица, за да открива видеоцентър за наблюдения на оживени кръстовища в центъра на града.

Веднага след ироничната си забележка към ирландските колеги Петков уточни, че преди време коментирал чужди медии, след което бил посъветван да се въздържа. Министърът обаче не уточни за кои публикации става дума и кой го е „съветвал". Въпреки уговорката за въздържание Румен Петков не изтрая и допълни шеговито: „Ако започнем да вадим системно правонарушенията, извършвани от чужденци в нашата страна, особено по нашето Черноморие, аз мисля, че и тази газета би могла да си напълни страниците само с нарушенията, които чужденци са извършили на територията на България".

Неотдавна вътрешният министър обеща да бъде „безкомпромисен" към всички случаи на очерняне на България от чужденци, подаващи фалшиви сигнали, че са станали обект на престъпление в България. Нещо повече, той се закани да оповести всички случаи, в които чужди граждани сигнализират, че са били ограбени, а впоследствие на митницата при отпътуването, се оказва, че „откраднатия" предмет си е в тях.

Петков нашумя и с компроматното си поводение спрямо журналисти от ББС, като разпространи техни прегрешения отпреди години, като ги упрекна по такъв начин, че нямат право да правят разследвания у нас и да говорят за морал. Внушението му обаче не само, че не бе разбрано, но и ББС, като една от най-големите медийни институции в света застана зад своите служители и ги защити от нападките на варненските полицейски шефове и на Петков. Става дума за филма на ББС, който показа, че от България могат да се купят деца за осиновяване. Frognews.bg

 

 

Нашият кратък, ненатрапчив коментар: един митичен ирландски поет, Амергин, е казал от палубата на своя кораб:

“…Аз съм вятърът в морето,

Аз съм вълна в океана,

Аз съм шумът на прибоя,

Аз съм бикът на седем битки,

Аз съм ястреб на скалата,

Аз съм най-красив от цветята,

Аз съм орел на смелостта,

Аз съм еленът в гората,

Аз съм езерото в долината,

Аз съм словото на знанието…”

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 10| 4971 |05.09.2007 Румен Овчаров: "Истинският генерал се изправя срещу измисления" . 2| 5494 |21.08.2007 Румен Петков се наежи срещу гвардията на Расате . 7| 5438 |14.08.2007 Траур в Цар Калоян, министър Румен Петков дарява сапуни и чаршафи . 32| 8810 |09.08.2007 21 въпроса към министър Румен Петков

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads