Реклама / Ads
28| 6268 |17.10.2008 НОВИНИ

Румен Петков предрече на ГЕРБ, че нямало да стигнат до властта

.
Хора като Иван Драшков, Валентин Петров и Румен Стоянов били изключително ценни и незаменими за българската правоохранителна система, защото имали усет и чувство за държава.
 

 

Невъзможен и абсурден бил сценарият за свалянето на Серегей Станишев от лидерския пост в БСП, обяви по БТВ бившият вътрешен министър и председател на предизборния щаб на БСП Румен Петков.Р. Петков акцентира върху факта, че партията му била финансирана абсолютно законно, но самият никога не се е занимавал с този въпрос.

ДАНС била добра идея, стартирала добре, но трябвало да се създадат предпоставки за развитието й. По повод сътресенията в ДАНС Петков отново застана зад бившия зам.-шеф на агенцията, заявявайки, че хора като Иван Драшков били изключително ценни за българската правоохранителна система. Други незаменими за системата хора били Валентин Петров и Румен Стоянов, защото представлявали хора с усет и чувство за държава. Същевременно Р. Петков отправи молба към В. Петров да ограничи медийните си изяви. За последните месеци той и семейството му били ругани. Същото щяло да стане вероятно и с Иван Драшков.

Бившият вътрешен министър уточни изрично, че ако нещо секретно трябвало да стигне до широката публика, то трябвало да бъде пуснато или във вътрешната комисия на Народното събрание, или в парламента. Бившият министър на МВР беше категоричен, че не било редно министър Миков да бъде постоянно викан да дава обяснение пред депутатите. Политизирането на ДАНС имало политически привкус, обобщи той.

По повод делото срещу германския журналист Юрген Рот, Р. Петков заяви, че за него той бил откровен лъжец и циник. Депутатът бил потресен съм от това, че самият Рот казвал, че няма мнение, а има източници. "Във вашето студио за последен път коментирам това нищожество" - така дословно приключи темата Р. Петков.

За ПП ГЕРБ той коментира, че ГЕРБ създавала впечатлението, че непрекъснато искала да си играе на пукане на балони. За щастие или за съжаление те нямало да стигнат до властта, защото започвали да се изчерпват – те не можели нито да водят нормална комуникация с партньорите, нито можели да предложи управленска програма.

Създаването на Международен институт за сигурност бил новият проект, по който работел Петков. Въпросът се обсъждал повече от година с румънския и македонския колега, както и с основните партньори на България – САЩ и Русия. Целите му били три: съдействие за укрепване на регионалната сигурност; утвърждаване на сътрудничеството при трансграничната сигурност – тероризъм, трафика на хора; сътрудничество в областта на международната сигурност на различни нива.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 5888 |17.10.2008 Галеви: Алексей Петров ни препоръча Румен Петков . 27| 4730 |15.10.2008 Юрген Рот: Р. Петков е силно оспорван човек заради съмнителните си контакти . 15| 4984 |15.10.2008 Р. Петков: Не искам оставката на Станишев . 5| 5617 |13.10.2008 Румен Динев-Dexter - премазан от влак

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads