Реклама / Ads
7| 6114 |10.06.2018 НОВИНИ

Румен Петков: Не съм единственият министър, който се е срещал с братя Галеви

.
Румен Петков
Не съм единственият министър, който се е срещал с Братя Галеви. Няма и да съм последният. Това каза Румен Петков по БТВ.
 

Братя Галеви са сътрудничили и са били на пълен контрол. За срещата ми има доклад и са предприети съответните мерки.

 

 Братя Галеви не са били осъдени и са докладвали на сериозен служител, че искат да представят информация за трансфер на наркотици. В момента на срещата те бяха напълно обслужвани-външно наблюдение, проследяване. Друг е въпросът, кой след това ги пусна тържествено да напуснат държавата.

 По отношение на Цветан Цветанов искам да кажа: Защо бивш  министър обяснява кой как е помагал на министерството, после го застрелят насред София, а  няма  никакви последствия.

 

 Бивши ченгета разказаха пред Фрог съвсем друга история за прословутата среща.  Те твърдят, че  по време на срещата между Петков и Братя Галеви, външното наблюдение не са знаели кой точно ще се появи на на басейна „Спартак“. През това време срещу тях е имало оперативна разработка в ГДБОП за производство на амфетамини в Думница. „Когато се появи Петков,  преследвачите се разбягаха. Малко след това шефът им беше махнат от поста“, спомни си бивш антимафиот.  

 

Припомняме, че дупнишките бизнесмени, известни като Братя Галеви-Пламен Галев и Ангел Христов изчезнаха безследно веднага, след като получиха присъди по 5 години затвор. От тогава за тях няма никаква информация.

 

В предаването Румен Петков анаизира и случаят с Марио Панчев. Той каза:  Мъжът, който ликвидира избягалия затворник Владимир Пелов, но после сам почина от раните си, е бил агент на МВР.  Според него в момента ведомството е в катастрофално положение и ръководителят му Валентин Радев трябва да бъде сменен.

"Анализът (на случилото се с Пелов-б.р.) трябва да го прави друг министър. Да кажеш "Малшанс, ние тамън да го хванем и нашият агент го гръмна – защото починалият в "Пирогов" е агент на МВР (…) Той е в основата на свидетелските показания срещу застреляния престъпник Пелов, той е човекът, информирал МВР за редица неща", възмути се Петков.

 

Според него мрежата на информаторите и помагачите на МВР е съсипана и затова ботевградските полицаи не са научили, че в един конкретен апартамент на свързан с избягалия затворник се купува 3 пъти повече храна и сметките скачат драстично без видим повод.

 

"Деморализирана е системата и обществото не желае да работи със системата в този й вид. Изводът от тази саморазправа е, че няма държава, престъпниците решават своите проблеми помежду си", подчерта Румен Петков.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 14| 6512 |07.06.2018 Румен Радев: За разлика от други, аз нямам началници нито в България, нито в чужбина . 5| 5991 |07.06.2018 Ген.Румен Миланов: МВР не си върши работата, логично е престъпниците да са там, където имат познати . 3| 4606 |05.06.2018 Румен Радев: Корупцията ерозира доверието в държавата . 7| 5112 |04.06.2018 Румен Овчаров призна, че Борисов го търсил за енергийни съвети

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads