Реклама / Ads
5| 6156 |30.01.2008 НОВИНИ

Румен Петков споменат десетки пъти в разговори на подкупни прокурори

.
Името на вътрешния министър Румен Петков е изречено над 50 пъти в разговорите на прокурорите Ангел Дончев и Емил Милев, при които Дончев е рекетирал за 20 000 евро колегата си.
 
Това съобщи Дарик радио, пред което Емил Милев е дал изповядващо интервю за предаването „Афера".

Срещу Емил Милев е образувано предварително производство за недекларирани доходи и за възпрепятстване на правосъдието. Прокурорът от Върховната касационна прокуратура Ангел Дончев бе арестуван на 21.12.07 с белязаните пари след оплакване на прокурора от Районната прокуратура в Сливница Емил Милев и срещу него бе образувано дело за изнудване.

Дело обаче се води и за недекларирани доходи на Милев, с които той си купил супер къща в кв. Драгалевци, както и заради опит да уговори с друг прокурор от Софийската градска прокуратура отлагане на изпълнението на присъда на човек с доста висящи дела.

В интервюто обаче Милев твърди, че не знае за образуваното дело. Той признава, че къщата в Драгалевци е негова и е доста скъпа, но обяснява, че терена го придобил преди доста години и строил с големи заеми. В същото време отрича да има три автомобила. Карал коли от автокъщата на свой приятел.

Милев уточнява също, че досега Ангел Дончев не му е искал пари освен в случая, за който става дума. Името на министър Румен Петков е цитирано минимум 50 пъти в разговорите между двамата магистрати. Дончев го заплашвал, че ако не даде исканите пари, щял да се раздели с живота си. Имало още два-трима прокурори - рекетьори около Дончев, които също го заплашвали. Милев обаче отказва да ги назове.

Ангел Дончев притежавал апартамент в кв. „Мусагеница", който бил купил от някой си Венци преди години. Венци бил „консилиери" на Златко Баретата. Според Милев Дончев имал още няколко апартамента в София, които се водели на негови роднини. 20 000 хиляди евро всъщност му трябвали за да си върне дългове от комар, за които бил притискан. Всеки четвъртък се събирало каре, което разигравало големи суми на карти. Дончев бил и сред постоянната клиентела на казината на Стойне Манолов, който пък бил съдружник с гръмнатия през лятото Манол Велев, който все още се възстановява в дома си.   

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 5291 |29.01.2008 Гранична полиция да стане отделна дирекция поиска Румен Петков . 3| 4920 |14.01.2008 Станишев дава обяснения за екскурзията на Петков в Монако . 3| 4894 |06.01.2008 Йордан Бакалов: И да има промени в кабинета, Румен Петков ще остане . 4| 5648 |28.12.2007 Румен Петков разхвали МВР и съдебната система

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads