Реклама / Ads
34| 5266 |09.03.2013 НОВИНИ

Румен Петков не вярвал в "плевенската рулетка"

.
Румен Петков
До 2006 г. по случая Брендо не е работено, защо, не коментирам, но от тогава се предприеха ефективни стъпки и действия, а когато аз напуснах министерството, лицето беше в ареста, обясни Петков.
 

Има достатъчно силни и сериозни кандидатури на хора с качества за следващ министър на вътрешните работи; сега има демотивация и деморализация в министерството, затова трябва спокоен и улегнал човек, който да бъде веднага разпознат от системата, заяви по НТВ бившият вътрешен министър Румен Петков. Не е невъзможно това да е жена, но трябва да излъчва много воля, почтеност и доверие у системата, препоръча той.

По темата за т.нар. "плевенска рулетка" Петков заяви, че Цветлин Йовчев бил човек с много качества, но за хипотезата Ц. Цачева да замине посланик за Швейцария той гръмко се изсмя.

2/3 от депутатите на ГЕРБ не ги знаем нито по глас, нито по име; те си останаха нови и неупотребени, окачестви Петков колегите си от НС.

И ние като партия допуснахме повече говорене за това какво не трябва, а не за това, което трябва, влязохме повече в жълтото, така допуснахме да излезем от политическия дебат, установи депутатът от БСП.

През последните 2-3 месеца се случиха много тежки престъпления - лесно е да кажем, че няма отвличания, но трябва да се вгледаме в реалността. Беднотията ражда протести, но и престъпления. Това е мач, в който губят и двата отбора, констатира Петков. Аз съм смаян от изявлението на шефа на митниците, че влизането в Шенген не е толкова важно; разбирате ли докъде стига деморализацията, добави той. Ние сме заплаха за контрабандни стоки за Шенген, това са неща, които удрят обществото.

До 2006 г. по случая Брендо не е работено, защо, не коментирам, но от тогава се предприеха ефективни стъпки и действия, а когато аз напуснах министерството, лицето беше в ареста, каза още Петков и добави, че през трите дни на това управление той си бил живял спокойно и на широта.

Публичният разстрел на Баретата пред Съдебната палата и отвличането на Лара са много брутални престъпления, коментира Петков. Отвличането е добре замислено и подготвено престъпление. Да оставим колегите да работят, призова той.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 25| 5811 |06.03.2013 Р. Петков и тв водещи се сръфаха за вината на медиите . 12| 5686 |22.02.2013 Петков: Ако има документ за атентата, той да бъде разсекретен . 39| 7236 |16.02.2013 Р. Петков: За БСП властта не е кокал . 54| 7413 |06.02.2013 Р. Петков: Досието "Буда" е удар по държавата

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads